NIEUWSB&W

Kort Cedia nieuws


Redactie HiFi.nl | 01 oktober 2002 | B&W
Het afgelopen weekend is in Minneapolis, Amerika, de jaarlijkse Custom Electronic Design and Installation Association (CEDIA) beurs gehouden. Tijdens deze beurs presenteren veel fabrikanten nieuwe modellen, ideeën en systemen. Een kort overzicht.

 

Speakerfabrikant KEF komt dit najaar met het nieuwe model uit de Q-serie, model Q2ds. Het is een surround speaker die gebruikt maakt van de enthousiast ontvangen Uni-Q driver. Met een 19 millimeter aluminium dome tweeter centraal gemonteerd binnen in de 160 millimeter midrange/woofer, heeft de Q2ds een Uni-Q driver aan de voor- en achterkant voor een perfect verspreid surround geluid. Voor de afwerking is er de keuze uit black ash, maple en dark apple.

 

Tivoli Audio, met het distincte design van Henry Kloss presenteerde hun RadioWorks Model Two AM/FM radio en Model CD. Beide modellen hebben een metallic voorkant en kunnen met behulp van de ingebouwde 12 volts aansluiting naast thuis ook in de auto, camper of boot gebruikt worden.

 

Linn demonstreerde de KIVOR Music Machine met twee nieuwe technologieën. Een nieuwe Grafische User Interface (GUI) en een universele draadloze afstandsbediening. Het bedieningssysteem van de KIVOR is geheel geautomatiseerd dus het afspelen vanaf de harddisc gaat volgens het “drag and drop” principe. De KIVOR kan 1.400 uur aan digitale muziek opslaan van 16 verschillende bronnen die allemaal onafhankelijk toegang hebben tot en controle hebben over de disc library.

 

MERK

EDITORS' CHOICE