NIEUWS

3-weg plafondluidspreker

Redactie HiFi.nl | 01 oktober 2002

Boston Acoustics heeft tijdens de CEDIA beurs het nieuwe drie wegs plafondluidspreker systeem geïntroduceerd. Het systeem is het nieuwste model in het assortiment van VRi inbouw speakers voor de muur of het plafond.

De VRi595 bevat een woofer, midrange driver en een dome tweeter die gebruik maakt van het gepatenteerde Amplitude Modification Device dat gemaakt is om de high frequency response zo natuurlijk mogelijk te reguleren. En ook de ingebrachte switch om het effect van terugkaatsende hoeken te verminderen voegt toe aan de geluidskwaliteit.

Volgens Marketing directeur Chris Fontes van Boston Acoustics is het systeem speciaal ontwikkeld voor left-center-right Home Theater opstellingen. Wanneer het systeem voor het scherm geplaatst worden is de richting van waaruit het geluid uit de boxen komt te regelen zodat het lijkt dat het geluid van achter het scherm komt en direct naar de kijker.

Het design van de VRi 595 lijkt met de aluminium gril en witte afwerking op de andere uit de zelfde serie. De prestaties zijn ook van eenzelfde hoog niveau, mede doordat de configuratie van de driver is gebaseerd op het topmodel de VRi 593 (zie afbeelding).


EDITORS' CHOICE