NIEUWSB&W

MP3.com deal met platenmaatschappijen

Redactie HiFi.nl | 25 september 2002 | B&W

MP3.com Europe gaat delen van de nieuwe albums van Peter Gabriel en Bon Jovi op het internet zetten. Daarvoor heeft het internetbedrijf een deal gesloten met platenmaatschappijen Virgin en Universal Records. Dat meldt de website van het Britse tijdschrift Revolution.

Muziekliefhebbers kunnen voordat het album van Peter Gabriel in de winkel ligt de eerste single bij MP3.com downloaden. Zo`n 400.000 gebruikers van MP3.com Europe die als interesse alternatieve of wereldmuziek hebben opgegeven zullen via e-mail op de downloadmogelijkheid worden geattendeerd. Ook worden er links geplaatst naar de site van Peter Gabriel waar internetters het hele album kunnen kopen. Ook van Bon Jovi wordt de eerste single ter download aangeboden.

Platenmaatschappijen zeggen al een tijdje dat het internet een negatieve invloed heeft op de muziekverkoop. Door allianties te sluiten met internetportals waar muziek kan worden gedownload proberen de platenmaatschappijen weer wat meer grip op de markt te krijgen. Zo heeft bijvoorbeeld Bertelsmann het omstreden Napster gekocht en is MP3.com Europe een onderdeel van Vivendi Universal.

MERK

EDITORS' CHOICE