Monitor Audio Bronze Series

Redactie HiFi.nl | 17 september 2002 | Monitor Audio

(Ingezonden mededeling)

Monitor Audio introduceert de nieuwe Bronze Serie. Hiervoor zijn de allernieuwste methoden en technologieën van de Gold Serie als uitgangspunt genomen. Zo is er gebruik gemaakt van nieuwe versies van de unieke MMP laag/middeneenheid en de 25 mm C-CAM hoogeenheid met opgedampte goudlaag en behuizingen. Omdat de modellen zijn gebaseerd op één basisontwerp zijn de klankeigenschappen vrijwel identiek en is eenvoudig een optimaal klinkend meerkanaals systeem samen te stellen.

De Bronze 1 heeft dankzij de combinatie van C-CAM hoogeenheid en 140 mm MMP laag/middeneenheid een verbazingwekkend breed en open geluidsbeeld met toch een strak laag ondanks de compacte afmetingen (26x16,5 cm).
De Bronze 2 heeft dezelfde kwaliteiten, maar dankzij de 165 mm MMP laag/middeneenheid een nog dieper doorlopende laagweergave.
De stijlvolle Bronze 4 is het ‘vlaggenschip’ van de serie. Het slanke vloerstaande 2,5-weg model heeft dankzij de extra 165 mm laageenheid een laagweergave tot ruim beneden 36 Hz.
De Bronze Centre middenluidspreker is speciaal ontwikkeld voor een zeer brede horizontale weergave en is - dankzij de twee 140 mm laag/middeneenheden - opgewassen tegen de zware eisen van het middenkanaal.
De Bronze DiPole surround-luidspreker zal binnenkort de serie compleet maken.
De Bronze Serie is vanaf september leverbaar in de kleuren ‘beuken’ en ‘zwart’ met een zwarte grille.

De verkoopprijzen (per stuk):
Bronze 1 € 130
Bronze 2 € 170
Bronze 4 € 300
Bronze Centre € 225.

De MMP Mk2 laag/middeneenheid heeft een gekoelde magneet. Samen met de nieuwe Metal Matrix Polymer conus - die een superlaag gewicht combineert met een superstijve constructie - geeft dit een grotere dynamiek, een lagere vervorming en een nog ‘snellere weergave’.
De nieuwe C-CAM hoogeenheid met opgedampte goudlaag heeft een nog weer beter gecontroleerde brede spreiding: voor uiterst nauwkeurige lokalisatie (heel belangrijk voor geluid bij beeld).
Tenslotte kenmerken de nieuwe behuizingen zich door een lichte, maar uiterst stijve, constructie en een slanke stijlvolle vormgeving. En er is goed geluisterd naar de gebruikers: de - bij de oude Serie nogal `opvallende` - reflexpoorten zijn nu achter de grille weggewerkt... 

(Foto`s worden in een later stadium nog geplaatst.)


EDITORS' CHOICE