NIEUWS

Nieuwe (Goliath) scaler


Redactie HiFi.nl | 09 september 2002 |

(Ingezonden mededeling)

ITC Home Theater zal eind September een nieuwe scaler op de markt brengen die de concurrentie aan moet gaan met de dure high-end scalers. De Goliath scaler zal volledige gebaseerd zijn op een gemodificeerde Home Theater PC, maar met een totaal eigen interface voor zeer eenvoudig gebruik voor mensen die niet met PC`s overweg willen gaan binnen hun Home Theater.

Het unieke aan de Goliath scaler zal de combinatie van componenten zijn dit tot nu toe niet mogelijk waren, en welke zelfs NIET kunnen met de top scalers van dit moment.

Als deïnterlacer is gekozen voor de Immersive Holo3DGraph kaart die een volledige deïnterlacing uitvoerd op het aangeboden signaal en die gebruikt maakt van de alom geprezen zeer krachtige DCDi chipset 2200 van Faroudja, tevens zal de Goliath de eerste HT-PC zijn die met een volledige 10 bits video signaal weg gaat werken, en daarbij gebruik maakt van de nieuwste technieken op beeld gebied.

Aansluitingen op de Goliath zullen zijn:

Input:
* S-video
* Component
* Composite
* SDI

Output
* S-video
* DVI
* D-sub 15
* Hoge kwaliteit 5x BNC (RGB HV)

Vooral het gebruik van de SDI input op de Goliath en Immersive kaart zullen zorgen voor een tot nu toe ongevenaard DVD beeld, dit door een totaal digitale weg van DVD speler naar de scaler en eventueel zelfs volledig digitaal (DVI) naar uw projector.

De Goliath zal in combinatie met een SDI DVD speler geleverd worden, maar ook uw eigen speler kan eventueel met SDI uitgebreidt worden (neem hier over contact op met ITC Home Theater, www.hometheater.nl). ITC Home Theater zal voor de Goliath SDI spelers waarschijnlijk kiezen
voor de serie DVD spelers van Marantz met als voorkeur de DV-8300.

Bent u bang dat u zelf de besturing niet goed doet, of komen er updates.... alle nieuwe Goliath scalers zijn voorzien van inbel mogelijkheden waarmee wij voor u alle handelingen vanaf afstand kunnen doen en tevens alle mogelijke updates voor u kunnen installeren. 

Vanaf eind September zijn de demo`s te zien bij ITC Home Theater, Constructieweg 8, 8305 AA, Emmeloord.

ITC Home Theater is de officiele importeur en Distributeur voor de Immersive Holo3DGraph kaart voor Nederland.

Richtprijzen :
Goliath Scaler: € 1999,00.
Marantz DV-8300 SDI: € 2999,00.
Losse Holo3DGraph kaart: € 1050,00.

EDITORS' CHOICE