NIEUWS

Samsung breedbeeld TV en monitor


Redactie HiFi.nl | 23 augustus 2002 |

(Ingezonden mededeling)

Samsung brengt de eerste lijn LCD-TV`s ter wereld op de markt, waarmee de Koreaanse onderneming televisiekijken en monitorgebruik samensmelt. Met de nieuwe lijn speelt Samsung in op de vraag naar uiterst platte televisies die weinig ruimte in het interieur innemen, maar wel maximale prestaties en mogelijkheden bieden. De lijn LCD-TV`s bevat acht modellen in traditioneel en breedbeeldformaat die
oplopen van 15 naar 40 inch. 
Nog geen twee jaar geleden is Samsung gestart met de convergentie van televisies en monitoren door de t wee fabrieken in Korea te integreren. Met de eerste lijn LCD-TV`s ter wereld laat Samsung zien hoe kruisbestuiving van technologieën tot inspirerende gebruikstoepassingen leidt.

Samsung LW29A12De beeldkwaliteit van de LCD-TV is superieur dankzij de hoge resolutie (het toestel is voorbereid op High Definition TV), de ongeëvenaarde helderheid en de hoge contrastratio. Hierdoor zijn de beelden op de LCD-TV televisie ook in vol zonlicht of sterk verlichte ruimten goed zichtbaar. Ook qua geluid zet de LCD-TV van Samsung de toon. Het toestel brengt dankzij de Virtual Dolby Surround Sound een krachtig en rijk geluid voort.

De combinatie televisie en monitor maakt de LCD-TV gemakkelijk in het gebruik, zowel in de woon- en werkkamer als presentatieruimte. Met de On Screen Graphic User Interface kan de gebruiker bovendien op het beeldscherm zien welke opdracht hij het toestel geeft. Dankzij de PIP-functie (Picture in Picture)kan de gebruiker het televisiejournaal volgen, terwijl hij op de computer aan het werk is of op het Internet surft. Uiteraard kan bijvoorbeeld de PC, DVD-speler, spelcomputer en versterker eenvoudig op de LCD-TV worden aangesloten.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »