NIEUWSMirage

Mirage introduceert OMNISAT

Redactie HiFi.nl | 14 augustus 2002 | Mirage

Omnisat OS-12De Canadese luidsprekerfabrikant Mirage, welbekend om hun unieke bipolaire en omnipolair luidsprekerontwerpen, introduceert nu een omnipolaire luidspreker die zeer tot de verbeelding spreekt en zijn gelijke niet kent: OMNISAT™.

De OMNISAT™ maakt gebruik van de opmerkelijke Omnitech™ technologie, een gepatenteerd luidsprekerontwerp van ontwerper Andrew Welker. Door gebruik te maken van twee speciaal gevormde akoestische reflectoren die strategisch zijn geplaatst boven de hoog- en mid/laag units is het mogelijk geworden om het zeer brede en realistische Mirage “Ik Ben Er” geluidsveld nauwkeurig te reproduceren via een satellietluidspreker. Het gebruik van akoestische reflectoren zorgt echter niet alleen voor een kleine behuizing, door het ontbreken van meerdere luidsprekers aan voor- en achterzijde (zoals noodzakelijk voor een omnipolair geluidsveld) , daarmee ook voor een zeer gunstige prijsstelling!

Omnisat stands 2Het doel van alle Omnipolaire™ ontwerpen is: “Natuurlijke akoestische reflecties in de luisterruimte gebruiken om een realistisch geluidsbeeld te creëren”. Dit wordt bewerkstelligd door dezelfde verhouding direct/gereflecteerd geluid te gebruiken zoals dat ook in de werkelijkheid voorkomt, te weten 30% direct en 70% gereflecteerd.

De Mirage OMNISAT™ satellieten zijn per stuk leverbaar maar ook als compleet high-end 5.1 satellietsysteem inclusief Mirage’s onvolprezen LF150 actieve subwoofer. Door het zeer universele karakter uitstekend bruikbaar als satelliet in een stereo configuratie, als center speaker en als breed stralende achter speakers in de betere home cinema set-up. De OMNISAT™ kan worden neergezet, opgehangen of op optionele stands worden geplaatst.

Verkoopprijzen:
OMNISAT luidspreker € 350,- per stuk
LF-150 actieve subwoofer € 650,-
OMNISAT 6 (5x Omnisat + LF150) € 2350,-


EDITORS' CHOICE