NIEUWSB&W

HiFi.nl vernieuwd!

Redactie HiFi.nl | 16 augustus 2002 | B&W

Oude` HiFi logoHet is zover: HiFi.nl nieuwe stijl is vanaf 16 augustus online. HiFi.nl heeft grafisch een metamorfose ondergaan, er is een volledig nieuwe intuitieve navigatie en belangrijkste is misschien wel de toevoeging van een aantal handige applicaties zoals de Hi-Find en een uitgebreide zoekmachine doorheen de website.

HiFi.nl is online gegaan in de loop van 1999 en heeft sindsdien een forse groei meegemaakt: momenteel bezoeken gemiddeld 3.350 mensen dagelijks de website (met op topdagen uitschieters naar 4.500 bezoekers). Dit zijn Nederlandstaligen uit de hele wereld die werkzaam zijn in de A/V branche (bij winkels, importeurs en fabrikanten), audiofielen en HiFi-liefhebbers.

HiFi.nl is een internetmagazine waarin artikelen worden gepubliceerd over de kwalitatief hoogstaande weergave van muziek en film met HiFi-apparatuur. Het streven was en is de onafhankelijke promotie van HiFi. Los van de artikelen die geschreven worden door de auteurs en de redactie biedt HiFi.nl haar bezoekers verschillende mogelijkheden om met elkaar te communiceren. HiFi.nl is het eerste en enige, volledig onafhankelijke, HiFi-platform in de Benelux op internet.

Nieuws (test)2Redactie en content
Het allerbelangrijkste voor het internetmagazine HiFi.nl is de inhoud: artikelen, nieuwsitems, live verslagen, recensies en primeurs. Momenteel schrijven ruim 16 auteurs artikelen voor HiFi.nl en is een redactie van 4 mensen continu actief met het verzamelen van nieuws en het voorbereiden van alle artikelen. Zo kunt u denken aan  exclusieve live verslagen en interviews, recensie-primeurs, meer nieuwsitems en vaker grotere prijsvragen.

Nieuwe vormgeving
De oude website is letterlijk uit haar digitale jasje gegroeid: het ontwerp was gewoonweg niet goed genoeg meer om alle content overzichtelijk vindbaar te maken. De nieuwe vormgeving van HiFi, met als meest in het oog springende wijzigingen de algehele verfrissing en de gebruiksvriendelijke, intuitieve navigatie (waarbij rekening is gehouden met de verschillende soorten bezoekers) maken het nu mogelijk om binnen een paar mouseclicks alle informatie te vinden die u zoekt.
Ook is er een aparte nieuwspagina gemaakt om tegemoet te komen aan diegenen die dagelijks een duidelijk en actueel overzicht willen hebben van wat nieuw en belangrijk is binnen de HiFi- en entertainmentbranche.

Nieuwe applicaties
Behalve de verregaande wijzigingen aan het uiterlijk en de inhoud biedt HiFi.nl ook een aantal nieuwe en innovatieve applicaties:

Zoek (test)2Hi-Find
... een uitgebreide zoekmachine waarin de profielen van momenteel 75 importeurs / distributeurs, 450 winkels en 350 internationale fabrikanten en merken zijn opgenomen. De Hi-Find maakt het mogelijk om binnen een paar seconden relevante informatie te vinden over HiFi-produkten en HiFi-speciaalzaken bij u in de buurt die deze merken verkopen. De Hi-Find zal in de loop van 2002 continu worden aangevuld met informatie over meer winkels, tijdschriften, audioclubs en meer.

HiFi.nl-zoekfunctie
... een veel gehoord kritiekpunt op de oude HiFi.nl website is die van het gebrek van een zoekfunctie. Hieraan is nu tegemoet gekomen. U kunt op basis van trefwoorden zoeken binnen verschillende rubrieken en perioden.

Nieuwsbrief
De HiFi-zine is de gratis nieuwsbrief welke verstuurd wordt naar de ruim 8.500 abonnees. Echter, de huidige HiFi-zine wordt niet vaak en regelmatig verstuurd. Vanaf nu is het mogelijk om u te abonneren op twee soorten nieuwsbrief: wekelijks een summiere opsomming van het meest actuele nieuws en/of maandelijks een overzicht van alle door HiFi.nl gepubliceerde specials, recensies etc.

Uitbreidingen aan bestaande rubrieken en applicaties
Natuurlijk is veel van de oude website gehandhaafd. Soms sterk verbeterd (Expertrubriek) en soms in een nieuw jasje gestopt (linkoverzicht). Forum, Agenda en Tweedehands zijn ook niet veranderd. Wel zijn de voorbereidingen hiervoor begonnen. Als eerste zal het Forum opgewaardeerd worden. Hierover binnenkort meer.

Testfase!
Goed, alles is klaar, maar ook helemaal nog niet. HiFi.nl nieuwe stijl is de afgelopen maanden zeer uitvoerig getest en met veel zorgvuldigheid is de oude content overgezet naar het nieuwe content management systeem. Maar fouten en onvolledigheden zullen zeker nog aanwezig zijn. Zo staat het Forum en Opinie nog niet online. Daarnaast is de Hi-Find nog niet volledig, er kunnen nog verkeerde linkverwijzingen in de artikelen opgenomen staan en we weten niet precies hoe de website en de verschillende (nieuwe) applicaties zich zullen gedragen bij dagelijks honderduizenden hits en duizenden bezoekers.

Contact
Om deze reden willen wij ook uw medewerking vragen: wij ontvangen graag uw reacties (positief en negatief), horen wat u nog mist en alle foutmeldingen die u tegenkomt lezen we graag zodat deze problemen zo snel mogelijk verholpen kunnen worden. U kunt hiervoor gebruik maken van het contactformulier, wat u onderin de website kunt vinden, of u stuurt een e-mailtje naar: feedback@hifi.nl.

Contacteer HiFi.nl!Goed, tijd om de website te gaan verkennen. Namens de redactie, auteurs en medewerkers wensen wij u veel (nieuw) plezier met HiFi.nl. En nogmaals, laat u ons horen wat u ervan vindt en wat u nog mist. HiFi.nl is er van en voor u!

Jean-Pierre Joos
Xingo / HiFi.nl

MERK

EDITORS' CHOICE