NIEUWS

Mark Levinson no40


Redactie HiFi.nl | 17 juni 2002

De Mark Levinson no40 Media Console is gebaseerd op het weergeven van multi channel audio en video op een hoog niveau. De No.40 is modulair en can ingezet worden in veel verschillende configuraties. Mark Levinson heeft de standaard configuratie zo gemaakt dat het grootste deel van de wensen worden gehonoreerd. Voor de modulaire uitbouw zijn een aantal “card-slots” opengelaten.

De standaard configuratie bevat: 3 x composite inputs 6 x S-video inputs 3 x componenten inputs 6 x SPDIF (RCA) 4 x Toslink 2 x AES/EBU (XLR) 1 x SPDIF (BNC) 8 kanalen audio outputs (balanced en single-ended) composite, S-video en component als belangrijkste outputs 2 x R Zones

Op het voorpaneel is een kleine LCD scherm aangebracht dat op veel verschillende manieren kan worden gebruikt. Zo heb je toegang tot alle setup menus en controle opties met behulp van de Graphic User Interface. Deze interface maakt het aansluiten van complexe systemen een stuk makkelijker.

Alle analoge audio input signalen worden verwerkt naar een 24 bits, 96 kHz digitaal signaal met behulp van de nieuwste Analog-to-Digital Converters. Met behulp van de FIFO technologie wordt de digitale input buffer gecontroleerd om zo de jitter te voorkomen. Naast een goede technologie voor audio bevat de No.40 ook uitstekende techniek voor het verwerken van video. De video processor kan composite, S-video en component signalen ontvangen en omzetten naar believen.

Meer weten

EDITORS' CHOICE