NIEUWS

Onkyo receivers

Redactie HiFi.nl | 06 juni 2002

Onkyo heeft drie nieuwe receivers op de markt gebracht, de TX-SR500E, 600E en 700E. Onkyo was de eerste fabrikant die Dolby ProLogic II in hun receivers verwerkte en geheel in deze lijn worden de nieuwe receivers standaard geleverd met ProLogic II. Daarnaast is er ook een upgrade beschikbaar van het topmodel de TX-DS989 met THX Ultra en DTS 24/96 functie.

De TX-SR500E is het instapmodel dat wordt gekenmerkt door het grote gemak het apparaat te installeren met behulp van twee knoppen. De ene geeft de speaker connectie door en de tweede bepaalt het kracht van de linkse en rechtse voorspeakers en of er een actieve subwoofer is. Daarnaast zijn er voor video input connecties voor camcorders of game consoles. De kanalen levern 85 watt per kanaal en ook DVD Audio en SACD worden goed verwerkt.

De TX-SR600E is een zes kanaals AV receiver die een surround achter speaker kan versterken doordat het apparaat beschikt over Dolby EX en DTS-ES. De 600 heeft ook een componenten video connectie en de audio wordt verwerkt met 192 kHz en 24 bits converters. De digitale outputs maken het makkelijk de digitale signalen op te nemen op elke vorm van digitale opname apparaat.

De TX-SR700E heeft een aantal speciale kenmerken die het home cinema systeem compleet maken. Een 12 volt trigger is gebruikt om externe installaties, zoals electronische projectieschermen, te bedienen en er is een zone 2 mogelijkheid om het geluid ook over passieve speakers in een tweede ruimte aan t sturen. Voor de rest zijn de eigenschappen gelijk aan de 600. Voor alle drie de modellen geldt dat het aansluiten van de kabels overzichtelijk is door het gebruik van verschillende kleuren en bijgeleverde labels.

De nieuwe DVD receiver, de DR-S2.2 is de derde generatie DVD receivers van Onkyo. De IPM functie maakt dit apparaat zo makkelijk in het gebruik, wanneer je de TV aanzet schakelt de receiver automatisch van bron naar TV. De DR-S2.2 kan CD-R en CD-RW afspelen, maar ook CD-Roms met MP3’s, DVD-R, DVD-RW en DVD+R(W). In het oog springt ook de opnieuw ontworpen afstandsbediening. Deze is geheel ontworpen in de stijl van het voorpaneel van de DR-S2.2.

Meer weten

.

EDITORS' CHOICE