NIEUWSDenon

Denon DVD-A1


Redactie HiFi.nl | 28 mei 2002 | Denon

(Ingezonden mededeling)

Met de introductie van DVD speler DVD-A1 pretendeert DENON wederom geschiedenis te hebben geschreven door Het Moederschip Aller Vlaggenschepen te bouwen, oftewel Het IJkpunt Der Referenties: “Nu is met superlatieven smijten best leuk, maar eigenlijk willen we alleen maar zeggen dat we gewoon een hele goede zo niet de allerbeste DVD speler ooit gebouwd hebben. En los daarvan is de DVD-A1 ook nog eens een ontzettend fraaie High End CD speler…”, zo zegt men.

Enkele specificaties:
Door middel van ’s werelds eerste 14 bits - 108 MHz Video Digital / Analog Converter wordt de volledige potentie van het DVD medium tot een maximum waargemaakt, terwijl voor het audio gedeelte de befaamde Burr-Brown PCM1704 D/A Converters in combinatie met Denon’s eigen Alpha Lineair 24+ processor worden ingezet.
Door de aanwezigheid van een tweetal optische- en coaxiale digitale ingangen wordt de mogelijkheid geboden om de PMC1704/AL24+ converters van buitenaf aan te sturen, zodat u ook andere digitale bronnen een audiofiele verversing kunt geven. De DVD-A1 heeft ingebouwde decoders aan boord voor DVD-Audio 5.1, DTS 5.1, Dolby Digital 5.1, terwijl ook de formaten MP3 en Pacific Microsonics’ HDCD ondersteunt worden.
Dat de DVD-A1 over een Lucasfilm THX-Ultra certificatie beschikt, zal niemand verbazen.
Verder is voorzien in een Component Video uitgang (Y/Pb/Pr), welke aangestuurd wordt door de zeer stabiele Silicon Image Pure Progressive Scan Converter met 3:2 Pulldown. Een SCART uitgang met een robuust RGB signaal is ook aanwezig.
Daarnaast is de DVD-A1 de enige DVD speler welke gebruik maakt van een ultrastabiele ringkern voeding, met vier volledig gescheiden circuits voor het analoge-, digitale-, video- en audio gedeelte. Niet voor niets weegt deze reus ruim 17 kilo.
- Verkrijgbaar in Zwart en Goud
- Verkoopprijs: € 4250,- (regio 2)
- Levering uitsluitend via de geautoriseerde DENON GOLD Dealer.

Kijk voor uitgebreide specificaties en DENON GOLD Dealer adressen op www.lookenlisten.nl of bel met importeur Penhold, telefoon 0345-588080.

MERK

EDITORS' CHOICE