NIEUWS

Conrad Decibeldag 2002


Redactie HiFi.nl | 23 april 2002

Ingezonden mededeling

30 Maart j.l. werd de decibeldag bij het hoofdkantoor van Conrad in Boekelo georganiseerd.

Conrad Electronic hield voor de tweede keer deze spectaculaire decibeldag op het terrein aan de Windmolenweg 42. Hieraan was een decibelcontest verbonden. De wedstrijd ging om wie de meest luidruchtige Hifi-installatie in zijn auto had. Er was een onafhankelijke expert van TNO aanwezig om een zo eerlijk mogelijke uitslag te krijgen.

Dit jaar werden de deelnemers in twee klassen ingedeeld, een professionele klasse en een amateurklasse. Wie boven de 500 watt versterkervermogen (RMS) aan boord had, werd automatisch in de "pro-klasse" ingedeeld.

Naarmate de dag vorderde werd het steeds drukker op de parkeerplaats van Conrad. Iedere autobezitter liet vol trots zijn auto en auto-Hifi-installatie zien. Sommige deelnemers hoorden op afstand dat ze kansloos waren, desondanks waagden ze een poging. In totaal zijn er ruim 130 metingen verricht. In de amateurklasse was de winnaar John Lieshout met maar liefst 139,3 dB. Dit record werd in de professionele klasse verbroken door Vermeulen met 146,1 dB.

Dit jaar was de Nederlandse kampioen, Jeroen ter Haar (167,4 dB, 80 kilo druk/cm2), ook aanwezig. Op dit moment staat hij samen met zijn team derde op de wereldranglijst.

Zie ook: www.conrad.nl.

EDITORS' CHOICE