NIEUWS

Heel snel wissen dvd-rw Pioneer

Redactie HiFi.nl | 10 april 2002

Pioneer heeft zijn eerste dvd-recorder uitgebracht die in staat is om een herschrijfbare dvd in ongeveer een minuut schoon te vegen.

Veel bestaande dvd-recorders doen er nog gemiddeld een uur over om een dvd-rw volledig te wissen. Om die wistijd te verkorten tot ongeveer een minuut heeft Pioneer een speciale techniek gebruikt.

Dit systeem, Quick Format, is ontwikkeld door het Duitse bedrijf VOB Computersysteme en wordt al in bepaalde software van dit bedrijf gebruikt. Bij Quick Format worden niet alle sectoren van een disk gewist, maar slechts enkele gebieden. Op die manier kan een behoorlijke tijdwinst worden gehaald.

De dvd-brander is gebaseerd op het dvd-rw principe (als tegenhanger van onder meer dvd+rw van Sony en Philips) en is in staat om herschrijfbare cd op enkele snelheid te branden en gewone dvd-r disk op tweevoudige snelheid. Daarnaast kan het apparaat ook overweg met beschrijfbare cd-roms.

De DVR-AO4J van Pioneer werd op de CeBIT-beurs in Hannover geïntroduceerd en is inmiddels op de Europese en Amerikaanse markt verkrijgbaar voor iets meer dan 500 euro.

Bron: Webwereld.


EDITORS' CHOICE