NIEUWS

Gesprek met G. van Veen (Pied Piper)

Redactie HiFi.nl | 02 januari 2002


De redactie van HiFi.nl zal de komende maanden een uitgebreide artikelenreeks publiceren, die specifiek gericht is op Nederlandse hifi importeurs en fabrikanten.

Deze Hi-Visits kunt u zien als interviews met nederlandse "HiFi-kopstukken", waarbij hen respectievelijke filosofie, achtergrond, produkten en visie aan bod zal komen.

Jan de Jeu bijt de spits af en reisde naar Haarlem, waar hij een gesprek had met Geerbrand van Veen van Pied Piper.

Tegenover de houten kast staan tegen de achtergrond van een groen gordijn twee “gewone” Pied Pipers, prijzen vanaf FL. 3540,- per paar, opgesteld. Zij blijken te spelen op een installatie die zich in de houten kast bevindt. Onderdeel hiervan is ook een door Gerbrand zelf vervaardigde platenspeler met een marmeren plinth waarop ik de naam Aura ontwaar.De arm is van SME en als cartridge doet het fameuze Blue Point Special mc element dienst. Tussen de beide Pied Pipers in opnieuw een olieverf schilderij van een pianist. Ditmaal de Nederlandse pianist Wibi Soerjadi die niet onder stoelen of banken steekt dat hij vindt dat The Pied Piper de luidspreker is waarover zijn cd’s het best klinken. In zijn woning schijnt hij er eenentwintig te hebben staan. Her en der staan foto’s van Wibi of van zijn cd’s.

Lees de volledige Hi-Visit...


EDITORS' CHOICE