NIEUWS

High-end speaker van Creative


Redactie HiFi.nl | 21 december 2001

Onder de vlag van dochter Cambridge Soundworks brengt Creative een nieuwe high-end luidsprekerset op de markt. Het pakket voldoet aan de eisen van de nieuwe generatie geluidskaarten, met een digitale 5.1-uitgang. De maker claimt dat de zes luidsprekers - vijf satellieten en een woofer - kunnen pieken op 500 watt. De MegaWorks 510D zou daarom bijzonder geschikt zijn voor filmliefhebbers op zoek naar wat extra vermogen, zonder verlies van kwaliteit.

Er wordt niet alleen gepronkt met het vermogen, ook kwaliteit is volgens Creative belangrijk. De A/D-convertor die instaat voor het omvormen van het digitale signaal afkomstig van de geluidskaart naar een analoog signaal naar de luidspreker, zou bijzonder zuiver zijn. Volgens de specificaties wordt een signal-to-noise-ratio van 96 dB gehaald en dat is een zeer respectabel niveau.

De high-end speakers zijn speciaal ontworpen voor een kleinere opstelling met weinig afstand tussen de componenten. Hoewel de satellieten compact zijn, zouden ze toch lage frequenties tot 150 Hz aankunnen. Bassen worden verder aangevuld door de meegeleverde subwoofer, die de frequenties tussen 32 en 150 Hz voor zijn rekening neemt.

Meer weten

EDITORS' CHOICE