Artikelen van Ruud JonkerReview Tiglon TPL-2000A: Power Cable Innovation

Gepubliceerd op 22 december 2020
Auteur: Ruud Jonker
2020-11-27 Tiglon CablesTiglon is een in Nederland redelijk onbekend Japans high-end bedrijf dat luidsprekerstands, vibratiedempers en audiokabels bouwt. Het merk introduceerde een nieuwe technologie om kabels te voorzien van een effectieve bescherming tegen EMI. Als een totale verrassing werd een netkabel uit het assortiment van deze fabrikant rechtstreeks vanuit Japan naar de luisterruimte gezonden. Japan is het audioland pur sang. Een belangrijke reden om dit soort gespecialiseerde producten serieus te nemen.
lees verder>>

Review: Van Medevoort vM ED 7.2 - Zeer goed & betrouwbaar

Gepubliceerd op 18 december 2020
Auteur: Ruud Jonker
Review: Van Medevoort vM ED 7.2Van Medevoort ontwerpt en bouwt apparatuur van een bovengemiddeld kwaliteitsniveau. Degelijke spullen die heel lang meegaan en die, spreekwoordelijk, tot in lengte van dagen repareerbaar zijn. De duurzaamheidsstroming. Het bedrijf heeft dan ook een trouwe schare aanhangers. De vM ED 7.2 is de nieuwe elektrostatische luidspreker. Tijd om daar eens naar te luisteren.
lees verder>>

Achtergrond: de werking van power cables

Gepubliceerd op 13 december 2020
Auteur: Ruud Jonker
2020-11-27 Tiglon CablesHet onderstaande artikel belicht de werking van power cables en waarom we menen verschillen waar te nemen. Zie het artikel vooral als een niet volledige en erg beknopte samenvatting van de uitgebreide kennis die aanwezig is over zulke kabels. De bedoeling is om consumenten aan het denken te zetten over hoe power cables werken.
lees verder>>

Hi-Visit Very Fine Solutions: Thrax Audio

Gepubliceerd op 4 december 2020
Auteur: Ruud Jonker
Hi-Visit Very Fine SolutionsTerwijl de samenleving in de greep van het virus is, biedt Hifi.nl de importeurs en dealers enige hulp in de vorm van de Hi-Visits. Een formule die ervoor zorgt dat audiobedrijven niet uit het vizier van de muziekliefhebbers verdwijnen, binnen het gegeven dat een fysiek bezoek aan winkels even wat moeilijker is. Voor deze editie gaat de reis over de grens. Net buiten de Antwerpse ring, in de buurt van deSingel (onder andere met het Koninklijk Conservatorium en het bouwcentrum), resideert Very Fine Solutions.
lees verder>>

Hi-Visit Helios in Haarlem: ATC laat de zon schijnen

Gepubliceerd op 5 november 2020
Auteur: Ruud Jonker
HiVisit HeliosHelios Pro Audio Solutions in Haarlem is een van de oudste en bekendste pro audio toeleveranciers in Nederland. Onder de vlag van Helios vind je in dezelfde Noord-Hollandse hoofdstad ook het importeurschap van onder meer ATC, en dan zowel voor de consument als voor de professionele markt. Ruud Jonker ging op bezoek bij Ulmt van der Linden en Sjoerd Wijdoogen om bij te praten over Helios, ATC en meer.
lees verder>>

Review: Vivid Kaya S12 - Holografische realiteitsbeleving

Gepubliceerd op 29 oktober 2020
Auteur: Ruud Jonker
2020-09-25 VividAudio KayaS12Wie naar een Vivid luistert, beleeft iets nieuws. Een volgende stap in de richting van realistisch geluid. Het verschil tussen luisteren naar je hifi-apparatuur of luisteren naar de muziek. De Vivid Kaya S12 is een mini-monitor. Lijkt onschuldig, heeft een niets-aan-de-hand uitstraling en een zekere mate van aaibaarheid. Eenmaal binnen manifesteert zich de ware aard. Wellicht vergelijkbaar met je schoonmoeder. Derhalve dus een kennismaking.
lees verder>>

Review: Final 15 - finale innovatie

Gepubliceerd op 16 oktober 2020
Auteur: Ruud Jonker
Final 15Final heeft een reeks nieuwe elektrostaten in de markt gezet. Het is een revolutionaire stap en zeker geen evolutionaire voortzetting van vroegere generaties modellen. In de kern is Final een uiterst innovatief bedrijf dat continue bezig is om oplossingen te vinden voor de fundamentele uitdagingen die inherent zijn aan het simpele basisprincipe van een elektrostaat. De nieuwe modellen nemen feitelijk gezien afstand van wat er zoal in de markt is. Gezien de vrijwel volledig nieuwe techniek is het niet onredelijk om over de elektrostaat next level te spreken. Reden om het huidige topmodel, zijnde Model 15, te beluisteren. Daar wachten verrassingen.
lees verder>>

Review: Final 15 - Final Innovation

Gepubliceerd op 16 oktober 2020
Auteur: Ruud Jonker
Final 15Final has launched a new series of electrostatic loudspeakers. It is a revolutionary step and certainly not an evolutionary continuation of earlier generations of models. At its core, Final is a highly innovative company that is constantly working to find solutions to the fundamental challenges inherent in the simple basic principles of an electrostatic panel. The new models actually distance themselves from what is on the market. Given the almost completely new technology, it is not unreasonable to speak about the electrostatic loudspeaker next level. A firm reason to listen to the current top model, being Model 15. Surprises await there.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE