Artikelen met de tag Vinyl



Review Argon Audio TT-4: betaalbare platenspeler in drukke markt

Gepubliceerd op 12 augustus 2022
Auteur: Max Delissen
2022-05-17 ArgonAudioTT-4De afgelopen tijd heb ik meerdere platenspelers met uiteenlopende prijskaartjes in huis gehad voor reviews. Dit nieuwe model van het Deense merk Argon Audio is de laatste in die serie en meteen ook de meest betaalbare. Een beter getimede afsluiting van de reeks kan ik me nauwelijks voorstellen, want we hebben het hier over een platenspeler die je van een aantal weken vakantiewerk kunt betalen. Maar ook herintreders in de wereld van de analoge muziekweergave mogen hun oren spitsen, want de Argon Audio TT4 biedt niet alleen in de zomermaanden veel waar voor zijn geld.
lees verder>>

Review: SkyAnalog P-1 en P-2 MC elementen

Gepubliceerd op 6 augustus 2022
Auteur: Max Delissen
SkyAnalog P-1 en P-2 MC elementen_2Het enige voorbehoud dat ik na het sterke debuut van SkyAnalog plaatste was dat ik de instapprijs van de serie relatief hoog vond. De G-Serie begon toen precies 1 euro ten zuiden van 1000 euro en inmiddels hebben hogere materiaal- en transportprijzen zelfs een -overigens relatief bescheiden- prijsstijging veroorzaakt. Mijn 'bezwaar' zou dus nog steeds van toepassing zijn, ware het niet dat SkyAnalog ons dit voorjaar verraste met de P-Serie. Die positioneert zich duidelijk onder de G-Serie en omvat twee modellen; de P-1 en de P-2. Gezien mijn zeer positieve ervaringen met de G-Serie hoefde ik niet lang na te denken toen ik de vraag kreeg of ik de P-Serie ook eens aan de tand wilde voelen.
lees verder>>

Review Lindemann Limetree Phono II: Mini-audiofiel brugt platenspeler en versterker

Gepubliceerd op 5 augustus 2022
Auteur: Jamie Biesemans
Lindemann Limetree Phono II_7Je wil een platenspeler verbinden met een versterker zonder phono-ingang of een paar actieve speakers? Wat je nodig hebt is een phono-voorversterker. In deze review bekijken we een compacte en intrigerende optie van Lindemann, zowel geschikt voor gangbare MM-cartridges als heel wat MC-types. Zijn prijskaart uit de middenklasse verhult echter een behoorlijk audiofiele opbouw.
lees verder>>

Review: TEAC TN-5BB platenspeler in combinatie met PE-505 phonotrap

Gepubliceerd op 2 juli 2022
Auteur: Max Delissen
TEAC TN-5BB _7De TEAC TN-5BB platenspeler is het topmodel in het brede assortiment van maar liefst negen verschillende platenspelers die deze Japanse hifi fabrikant op de markt brengt. Een zeldzaam hoog aantal dat in het betaalbare segment alleen geëvenaard wordt door specialisten als Thorens of Pro-Ject. TEAC neemt vinyl als geluidsdrager dus zeer serieus. Er is voor elk wat wils, van een uiterst betaalbaar instapmodel met een eenvoudig handbediend OEM loopwerk tot de hier besproken TN-5BB, die in eigen huis is ontwikkeld en serieuze high end aspiraties heeft.
lees verder>>

Review Lester's Blues - Blue Label: Radio Rhythm (lp)

Gepubliceerd op 21 juni 2022
Auteur: Eric de Boer
Lester's Blues_1Lester's Blues in een vrij uniek Belgisch/ Nederlands collectief. Deze zeven muzikanten brengen swinging jazz ten gehore zoals die in de jaren dertig van de vorige eeuw werden vertolkt werd door bijvoorbeeld Count Basie en zijn alumni. Blue Label: Radio Rhythm is het tweede album dat de band in eigen beheer uitbrengt en vooral ook de vinylversie van het album mag bijzonder genoemd worden.
lees verder>>

Review: Fender x Mobile Fidelity PrecisionDeck platenspeler

Gepubliceerd op 6 mei 2022
Auteur: Max Delissen
Review Fender x Mobile FidelityHet Fender x Mobile Fidelity PrecisionDeck waar ik voor deze review mee mocht spelen is niet de eerste platenspeler van deze Amerikaanse analoog-specialist, maar wel de meest bijzondere. Zoals de naam al een beetje verraadt werd voor het design van deze exclusieve speler samengewerkt met de roemruchte Fender Custom Shop. Het resultaat is een platenspeler die net zoveel hifi is als muziekinstrument, en wie er een wil zal snel moeten beslissen.
lees verder>>

Review Rega System One: Kyte speakers met Planar 1 en IO

Gepubliceerd op 16 januari 2022
Auteur: René Smit
2020-02-23 Rega System OneRega heeft voor de liefhebber van analoge weergave tegen een heel aantrekkelijke prijs een complete set samengesteld met de naam System One. De basis is een set Rega Kyte luidsprekers en een Rega Planar 1 draaitafel met Carbon-element, aangevuld met een Rega IO-versterker en bijpassende kabels. Met in het achterhoofd dat Rega een van de grootste draaitafelfabrikanten ter wereld is en het feit dat de elektronica met regelmaat prijzen in de wacht sleept, zijn de verwachtingen voor de System One hooggespannen.
lees verder>>

Review: Dual CS 518

Gepubliceerd op 3 januari 2022
Auteur: René Smit
Review Dual CS5183 De CS 518 wordt, zoals veel "budget" draaitafels, plug and play geleverd. De gebruiker hoeft vaak slechts een paar eenvoudige handelingen te verrichten om een speler werkend te krijgen. Vaak staat of valt dit klusje met de duidelijkheid van de meegeleverde handleiding. In het geval van deze Dual CS 518 is dat geen probleem. Aan de slag!
lees verder>>

EDITORS' CHOICE