Artikelen met de tag Streaming



Review: Bluesound Node - mooier, veelzijdiger, beter

Gepubliceerd op 10 mei 2021
Auteur: Jamie Biesemans
Bluesound NODE en POWERNODEOm een bestaand muzieksysteem of versterker uitgebreide streamingopties te schenken was de Bluesound Node 2i bij de kritische muziekliefhebber een geliefde keuze. Nu is er de vernieuwde Node, en die verbetert de populaire streamer op verschillende vlakken. Wordt deze talentrijke muziekspeler van Bluesound zo nog meer hét 'betere' alternatief voor de Sonos Port?
lees verder>>

Review: THX Onyx DAC

Gepubliceerd op 3 mei 2021
Auteur: Jamie Biesemans
THX Onyx review THX is heer en meester in grote cinemazalen, maar wil nu ook voor beter geluid onderweg zorgen. Hun nieuwe Onyx DAC is een piepklein ding dat je rechtstreeks op je smartphone insteekt om meteen in hogere kwaliteit te luisteren. Zo zijn er uiteraard nog meer te vinden, THX laat zich daar echter niet door afschrikken.
lees verder>>

Review: Hifi Rose RS150 multimedia netwerkspeler

Gepubliceerd op 23 april 2021
Auteur: Jamie Biesemans
2020-12-29 Rose RS150HiFi Rose bouwt hifi-toestellen die passen bij een tijdperk van smartphones, touchscreens en streaming. Eerder bekeken we van het jonge merk een compacte alles-in-één streamer met ingebouwde versterker, in deze review nemen we een high-end streamer voor de veeleisende audiofiel onder de loep. Ook hier zorgt de HiFi Rose RS150 voor een frisse wind qua gebruiksgemak en luisterervaring. De letterlijke blikvanger: een 14,9-inch aanraakscherm.
lees verder>>

Review: Ayon S-10 II Signature streamer/DAC/preamp

Gepubliceerd op 21 april 2021
Auteur: René van Es
Review Ayon S10In vervolg op de review van de Ayon Spirit V geïntegreerde buizenversterker is nu de Ayon S-10 II Signature streamer/DAC/voorversterker aan de beurt. Hoewel het plan was deze apparaten samen te bespreken, gooide een inmiddels bekend virus roet in het eten en blokkeerde de douane de grensovergangen. Niet getreurd, de versterker kreeg alle kans in mijn systemen een plekje te vinden, en voor deze streamer is dat niet anders.
lees verder>>

Review: Sonos Roam

Gepubliceerd op 6 april 2021
Auteur: Jamie Biesemans
2021-03-05 SonosRoamDe Sonos Roam is de tweede Sonos-speaker die komt met Bluetooth, WiFi en een accu. Je kunt hem thuis gebruiken met je andere Sonos-toestellen of meenemen naar de tuin of vakantiehuis en streamen via Bluetooth. Lekker veelzijdig dus, deze Sonos-junior. Maar is ‘em ook goed?
lees verder>>

Review: Dynavoice CL-15 bluetooth speaker

Gepubliceerd op 31 maart 2021
Auteur: Rob Nijman
Review Dynavoice CL-15Dynavoice, de Zweedse luidsprekerfabrikant wiens stijlvolle producten zich richten op de 'Nordic Sound', is een merk dat in de Benelux nog niet heel erg bekend is. Audiospeciaalzaak Omera in Vlaardingen hoopt daar iets aan te doen. Collega Ronald ging onlangs al met een stevige set vloerstaanders aan de slag in zijn review van de Dynavoice CL-28, inclusief de bijpassende CVB-V15 subwoofer. Recenter vond een pakket vanuit Vlaardingen zijn weg naar Utrecht, dus deze keer kijken we naar het design, de functionaliteit en de prestaties van de CL-15 bluetooth speaker, een jonger, kleiner en aanzienlijk mobieler model uit dezelfde Classic-serie van Dynavoice.
lees verder>>

Review: Yamaha XDA-QS5400RK (& XDA-AMP5400RK) custom install

Gepubliceerd op 30 maart 2021
Auteur: Quintijn Bulterman
YAMAHA XDA-QS5400RKMochten de twee Yamaha producten in de titel je niet bekend voorkomen, wees gerust, wij stonden ook even voor een verrassing. Het gaat namelijk om twee apparaten die in de hifi een soort niche within a niche vormen: de wereld van custom install. Een snelle introductie leert ons dat de XDA-QS5400RK een multiroom versterker met streaming is. De XDA-AMP5400RK die we in het verhaal meenemen is louter een multiroom versterker, dus zonder de streaming functionaliteit. Al spreken we Yamaha dan over MusicCast, want dat is de manier waarop het merk streaming jaren geleden al vorm heeft gegeven.
lees verder>>

Review: Hifi Rose RS201E veelzijdige mediaspeler

Gepubliceerd op 29 maart 2021
Auteur: Jamie Biesemans
Review HIFI RoseHiFi Rose is een jong audiobedrijf uit Korea dat zeker weet op te vallen. Kijk maar eens naar de RS201E, een alles-in-een versterker met veel streamingopties en een fijn afgewerkte, compacte behuizing. De echte blikvanger is het immense 8,8-inch touchscreen dat het hele voorpaneel inneemt. Ah ja, je kunt er ook 4K-video mee afspelen op je televisie. Of cd's rippen. Of mediaserver spelen. Zet het ook koffie? Neen, dat net niet.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE