Artikelen met de tag Streaming



Review: Chord 2go streamermodule - Maak je Hugo 2 draadloos

Gepubliceerd op 16 mei 2020
Auteur: Jamie Biesemans
Chord 2GODe Chord 2go is de langverwachte streamingmodule voor de Hugo 2. Eindelijk hoeven de eigenaars van die uitstekende DAC niet langer jaloers te kijken naar lui die hun goedkopere Mojo draadloos maakten met de Poly. Dankzij de 2go kun je de Hugo 2 rechtstreeks op het netwerk hangen en muziek streamen via Roon en andere diensten.
lees verder>>

Review: Apple AirPods Pro

Gepubliceerd op 15 april 2020
Auteur: Quintijn Bulterman
Apple Airpods ProEen merk waar we eigenlijk nog maar weinig aandacht aan besteden is Apple. En stiekem is dat best gek. Apple heeft namelijk een rijke geschiedenis met muziek. Alles op gaan sommen wat Apple voor ons muziekliefhebbers heeft gedaan, is nogal een opgave. Maar laten we beginnen met het product wat we nu voorhanden hebben; de Apple Airpods Pro.
lees verder>>

Review: Naim Mu-So Qb 2nd Generation - kubus vol muziek

Gepubliceerd op 30 maart 2020
Auteur: Rob Nijman
Naim Mu-so Qb review Een voordeel van #thuiswerkgate is dat het de tijd en ruimte geeft om even een inventarisatie te maken van wat er in het afgelopen jaar zoal op HIFI.NL verschenen is, en waar we de komende tijd zeker aandacht aan zouden moeten besteden. Om vervolgens te beseffen dat de Naim Mu-so 2 direct na de lancering vorig jaar al uitgebreid is besproken, maar we uiteindelijk nooit aan zijn kleine broer Qb 2 zijn toegekomen. Tijd om dat recht te zetten hebben we nu gelukkig genoeg, dus bij dezen!
lees verder>>

Review: Cyrus One Cast - Slimme versterker voor een slim huis

Gepubliceerd op 27 maart 2020
Auteur: Jamie Biesemans
2019-10-27 Cyrus ONE-CastDe zoektocht naar een versterker die past in een slim huis is ingezet. Maar wat moet zo’n toestel eigenlijk kunnen? Met de ondersteuning voor Chromecast, stembediening via Google Assistant en HDMI-ARC op de compacte, veelzijdige One Cast heeft het Britse Cyrus Audio een kant-en-klaar antwoord.
lees verder>>

Review: Meridian 210 Streamer

Gepubliceerd op 4 maart 2020
Auteur: Michael Hamers
Meridian 210 StreamerMeridian is goed beschouwd een van de pioniers op het gebied van digitale audio. Ze zagen bijvoorbeeld al vroeg in dat er meer uit de destijds nieuwe vinding – de compact disc – te halen was, en kwamen met ’s werelds eerste echte high-end cd-speler op de proppen. Daarnaast is Meridian vooral erg bekend van het MQA bestandsformaat waarvoor de hier besproken Meridian 210 dan ook ondersteuning aan boord heeft. De filosofie achter dit alles? Het audiosignaal zo lang mogelijk in het digitale domein houden en het pas nét voor de versterkers om te zetten naar een analoog signaal. Dit is ook weer de focus voor de 210 streamer die geen DAC ingebouwd heeft. De aandacht gaat uit naar het eigen ecosysteem, maar met een goede DAC en een coaxiale kabel kom je gelukkig een heel eind.
lees verder>>

Review: Arcam SA30 - Klasse G met waanzinnig veel mogelijkheden

Gepubliceerd op 28 februari 2020
Auteur: Jamie Biesemans
Arcam SA30Een compact toestel dat alle mogelijkheden aan boord heeft én muziek én tv-geluid weergeeft op een hoog niveau. Tot voor kort had je op dat vlak niet zoveel opties, maar dat verandert wel heel snel. Alleskunners die enkel een paar luidsprekers nodig hebben om muziek te spelen, die moeten minnaars van een minimale hifi-aanwezigheid in de woonkamer verleiden. Zo is er de SA30 van Arcam. Met klasse G-versterking, kamercorrectie met Dirac, ingebouwde Chromecast én AirPlay 2, plus een HDMI-ARC-poort mist deze alles-in-één-versterker eigenlijk niets. Tegelijkertijd houdt het vast aan de hifi-wortels van het Britse merk. Is dit de supergeïntegreerde versterker die ook de kritische audiofiel kan verleiden?
lees verder>>

Review AVM Inspiration CS 2.2 LE: alles-in-één, gemak en goed geluid

Gepubliceerd op 20 februari 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2019-12-10 AVM Inspiration CS 2.2 LELiefhebbers van een goede muziekweergave en audiofielen zweren doorgaans bij een audioset die is samengesteld uit verschillende componenten. Voor iedere functie kan de gebruiker het voor hem optimale component uitkiezen. Het resultaat is een stapel apparaten die weliswaar heel goed kan klinken, maar die ook de nodige ruimte en financiële offers vraagt. En laten we de Wife Acceptance Factor (WAF) vooral niet vergeten. Het kan ook anders. Veel fabrikanten bouwen tegenwoordig alles-in-één toestellen die relatief compact, veelzijdig en betaalbaar zijn, maar desalniettemin een goede klank produceren. In onze testruimte staat de compacte Inspiration CS 2.2. LE van de Duitse fabrikant AVM. Wat heeft de Inspiration CS 2.2 LE van AVM allemaal in zijn mars. Kan een alles-in-één apparaat muzikaal zijn? Dat gaan we onderzoeken.
lees verder>>

Review: Grimm Audio MU1 deel III

Gepubliceerd op 6 februari 2020
Auteur: Ruud Jonker
Grimm Audio MU1Vandaag een derde en laatste deel uit ons Grimm Audio drieluik, en ook ons meest technische verhaal: een dieper kijkje in en achter de Grimm Audio MU1 muziekspeler. In deel 1 gingen we in gesprek met de ontwerpers achter de MU1 en in deel 2 las je de uitgebreide luisterervaringen van collega Rene van Es. In deze afsluiter worden specifieke technische zaken nog wat verder uitgediept, volgt een architectuurbeschrijving van het MU1-concept, en opmerkingen over de werking en naamgeving rondom ROON. Tenslotte natuurlijk ook mijn luisterervaringen.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE