Artikelen met de tag Bekabeling



Review: Ricable audiokabels - Op zijn Italiaans genieten

Gepubliceerd op 15 januari 2021
Auteur: Harro Tillema
Ricable reviewIn 2020 maakten we kennis met een voor ons nieuw kabelmerk: Ricable. Bij deze Italiaanse fabrikant draait alles, zoals een goed Italiaans bedrijf betaamt, om gevoel en beleving. We kregen vanuit dat land, maar dan via Omera in Vlaardingen, een grote doos met verschillende kabels ter review aangeboden. Daarbij zijn we niet alleen gecharmeerd van de gehele look & feel, de frisse oranje kleur van deze kabels hebben vooral een positieve invloed op ons humeur gehad.
lees verder>>

Review: Furutech NCF Clear Line - AC Power Supply Optimizer

Gepubliceerd op 8 januari 2021
Auteur: René van Es
Furutech NCF_Clear_Line_-E coverNep, snake oil, oplichting, geldklopperij, de bekende termen vliegen om de oren als iemand begint te praten over een Furutech NCF Clear Line, waarmee de weergave te optimaliseren is door eenvoudig het zwarte ding in een wandcontactdoos te steken. Voordat u nu al afhaakt, een korte test was het simpelweg muziek afspelen voor mijn vrouw (die weinig op heeft met al die fratsen), de NCF Clear Line in en uit de wandcontactdoos halen en vragen: Wat denk je ervan? Ik moest hem maar laten zitten, zei ze.
lees verder>>

Review: Inakustik Reference Micro Air bekabeling

Gepubliceerd op 10 november 2020
Auteur: Werner Ero
Review InakustikWie op zoek is naar nieuwe audiokabels komt doorgaans al snel bij de bekende grote merken terecht. Op zich natuurlijk logisch vanwege die bekendheid en bewezen kwaliteiten. Maar het blijft ook ontzettend leuk en interessant om te ontdekken dat andere (hier) minder bekende namen eveneens (zeer) goed kunnen zijn. Een prachtig voorbeeld is het Duitse Inakustik. In deze review gaan we aan de slag met de Inakustik Reference NF-104 en NF-204 Micro Air interlinks, en Reference LS-104, LS-204 en LS-204 XL Micro Air luidsprekerkabels.
lees verder>>

Review: Grimm SQM interlink

Gepubliceerd op 24 augustus 2020
Auteur: Ruud Jonker
Grimm SQM audiokabelsSQM staat voor Star Quad Master. Deze kabel is beschikbaar als interlink. Zowel met Neutrik gold-pinned xlr-connectoren voor symmetrische aansluitingen, als een ongebalanceerde versie met WBT NextGen connectoren. Ook is deze SQM beschikbaar als luidsprekerkabel. Dat zal in een aantal gevallen, gezien de interne architectuur van de kabel, uitstekend kunnen werken. In deze review gaan we aan de slag met de SQM interlink.
lees verder>>

Review: AudioQuest NRG-Y en -Z

Gepubliceerd op 11 mei 2020
Auteur: Harro Tillema
Review AudioQuest kabelsOnlangs ontvingen we een pakketje met netstroomkabels van ’s werelds meest invloedrijke kabelfabrikant: AudioQuest. Hoewel we al vele jaren weten dat de effecten van een goede netstroomkabel een groot verschil maakt, zijn we telkens weer benieuwd hoe de nieuwste instappers van AudioQuest presteren. We hebben ze geprobeerd en zonder al te veel te verklappen staan we te popelen om onze ondervindingen voor u op papier te zetten.
lees verder>>

Review: AudioQuest Folk Hero en Mythical Creature series - Heroïsche verbeteringen

Gepubliceerd op 3 maart 2020
Auteur: Werner Ero
AudioQuest Folk Hero en Mythical Creature seriesHet testen van audiokabels behoort tot één van de meest lastige klussen die een recensent kan aangaan. Met name wanneer de prijzen voor dit moois die van een modale personenauto beginnen te overstijgen, is het hoongelach niet van de lucht. Want zo belachelijk veel geld voor een stukje snoer dat je ook gemakkelijk zelf in elkaar kunt flansen en wat waarschijnlijk niet eens veel minder goed zal presteren? Maar wat als een fabrikant nu wel slaagt om het prestatieniveau dusdanig te laten stijgen, dat de mate aan hoorbare verbetering ineens zelfs gelijkwaardig aan gelijk geprijsde luidsprekers of randapparatuur kan zijn?
lees verder>>

Review: Purecable hifi-bekabeling

Gepubliceerd op 18 oktober 2019
Auteur: Harro Tillema
Review PurecablePurecable is al enkele jaren actief als leverancier van kwalitatief goede hifi-bekabeling en in de loop van de jaren is het leveringsprogramma flink gegroeid. Op onze redactie ontvangen we een luidsprekerkabel, een interlink en twee netspanningskabels uit de nieuwste kabelserie ter review. Wat mogen we van deze hifi kabels verwachten? Is het allemaal marketing, of zit er werkelijk muziek in…?
lees verder>>

Review: AudioQuest NRG en Wind Series powercords

Gepubliceerd op 18 april 2019
Auteur: Max Delissen
AudioQuest powercables review 2019Eerder dit jaar werden de AudioQuest Monsoon en de AudioQuest Blizzard geïntroduceerd, twee powercords in de gloednieuwe Wind Series. Het was de laatste grote upgrade binnen het AudioQuest powercord assortiment. De Wind serie werd ontwikkeld om een brug te slaan tussen de instap van de NRG serie, en de toplijn van de AudioQuest Storm Series.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE