Artikelen van fotograaf Werner EroVakantieVisit: Poulissen Audio Video Center (3 sets!)

Gepubliceerd op 6 juli 2020
Auteur: Werner Ero
Zomervakantie bij PoulissenIn onze zomerse rubriek met dealervisits en speciale aanbiedingen voor onze lezers kan Poulissen Audio Video Center in Roermond uiteraard niet ontbreken. We gingen tijdens de vooralsnog warmste week van het jaar op bezoek om in de diverse luisterruimtes naar maar liefst drie met zorg samengestelde sets te luisteren.
lees verder>>

Review: Goldmund Telos 7 NextGen geïntegreerde versterker - Minimalisme als kunstvorm

Gepubliceerd op 1 mei 2020
Auteur: Werner Ero
Review Goldmund Telos 7 NextGenAl meer dan veertig jaar ontwikkelt het eigenzinnige Zwitserse Goldmund audioproducten van het allerhoogste niveau. Na de indrukwekkende entree van de opmerkelijk goed presterende Telos 590 NextGen versterker enkele jaren geleden, ben ik verheugd dat dit merk de toch al ver doorgevoerde eenvoud van dat model tot de werkelijke essentie heeft weten terug te brengen. Resulterend in een prachtig en vrij zeldzaam voorbeeld van volstrekt natuurlijke realiteitsweergave.
lees verder>>

Review: Goldmund Telos 7 NextGen Integrated Amplifier – Minimalism as an art form

Gepubliceerd op 30 april 2020
Auteur: Werner Ero
2020-01-10 Goldmund Telos 7 NextGenGoldmund has been developing audio products at the very highest level for over forty years now. In this constant quest for true-to-nature reproduction, the Swiss brand has built an extraordinarily strong reputation, which has been cemented by such mythical products as the Reference turntable, the Apologue loudspeakers or the Telos amplifier range. Following the impressive introduction of the remarkably high-performing Telos 590 NextGen amplifier a few years ago, I am delighted to share that this brand has been able to reduce the already far-reaching simplicity of that model to its true essence in the new Telos 7. The result is a beautiful and quite rare example of a completely natural reproduction of audio reality.
lees verder>>

Review: AudioQuest Niagara 3000 netfilter (primeur)

Gepubliceerd op 14 april 2020
Auteur: Werner Ero
AudioQuest Niagara 3000Over lichtnetvervuiling is de laatste jaren enorm veel gepubliceerd en eigenlijk lijkt iedereen er wel een mening over te hebben. Feit is dat ons lichtnet de laatste jaren in toenemende mate vervuild is geraakt en ook steeds meer bronnen radiogolven uitzenden. Het lijkt bijna een wonder dat er überhaupt nog goed geluid uit onze muzieksystemen komt. Maar denken we dat, of zijn we gewend geraakt aan het wat harde karakter en de relatieve instabiliteit die deze vervuiling met zich meebrengt? Om dit uit te zoeken test ik in dit verhaal als Europese primeur het gloednieuwe AudioQuest Niagara 3000 netfilter.
lees verder>>

Fabrieksbezoek Naim Audio: Nait XS 3, Supernait 3 en Statement

Gepubliceerd op 2 april 2020
Auteur: Werner Ero
Naim fabrieksbezoek 2020Naim maakt prachtige audioproducten en behoort niet voor niets inmiddels alweer tientallen jaren tot mijn selecte groepje van meest favoriete merken. Dat het merk daarbij ook nog ondanks zijn misleidende behoudende uitstraling dicht bij de technologische voorhoedelopers weet te blijven, dwingt alleen maar nog meer respect af. Dus toen mij werd gevraagd om de nieuwste versterkermodellen in de gloednieuwe luisterruimte op het Naim hoofdkwartier in volle glorie te bewonderen, was dit verzoek niet aan dovemans oren gericht.
lees verder>>

Verslag: Introductie Kudos Audio luidsprekers

Gepubliceerd op 6 maart 2020
Auteur: Werner Ero
Introductie KudosDat de Nederlandse consumentenmarkt al sinds jaar en dag een schier eindeloze rij aan alsmaar nieuwe luidsprekermodellen te verwerken krijgt, is nog een understatement. Om nog maar niet te spreken of je nu beter voor een traditioneel passief of actief model kunt gaan. Toch meld ik met plezier dat Naim-importeur Latham heeft besloten het voor mij nieuwe Engelse luidsprekermerk Kudos Audio aan het pakket toe te voegen. Want als de introductiedagen mij één ding duidelijk hebben gemaakt, dan is dat hier weer eens een luidsprekermerk is aangetreden dat in positieve zin afwijkt. Even kennismaken!
lees verder>>

Verslag: MBL 116F Radialstrahler show bij PUURavd - Fly like an eagle

Gepubliceerd op 19 februari 2020
Auteur: Werner Ero
MBL 116F Radialstrahler show bij PUURavd - Fly likOp de 25 januari jl. gehouden MBL-show bij PUURavd in Oostzaan kon het publiek in een perfect bijpassende sfeer niet alleen met de bijzondere ‘Radialstrahler’ kennismaken, maar ook samen met de MBL Noble Line N51 geïntegreerde versterker en N31 CD/DAC met Roon module een indrukwekkend mooi en vooral verbeelding tartend optreden ondergaan.
lees verder>>

Fabrieksbezoek Quadraspire: The Missing Link

Gepubliceerd op 6 januari 2020
Auteur: Werner Ero
Fabrieksbezoek QuadraspireHoe reageert u als ik u confronteer met het woord ‘audiomeubel’? Die heeft u niet en wat moet je er eigenlijk mee? Hmm, okay dan. En wat vindt u dan van de termen luidsprekerstands en hifi accessoires? 'Noodzakelijk kwaad voor monitorluidsprekers en het laatst genoemde item voegt vaak gehoormatig niets toe?' Ai, daar maakt u het mij dan wel flink lastig mee, want het nu volgende fabrieksbezoek is namelijk volledig gewijd aan een wereldwijd toonaangevende Engelse speler in juist dit marktsegment...
lees verder>>

EDITORS' CHOICE