Artikelen van fotograaf Werner EroHiVisit Musical Masterpieces bij Music2: Intens genieten

Gepubliceerd op 20 februari 2024
Auteur: Werner Ero
Music2 masterpieces_2Bij een audiopresentatie hoort een gezellig ronddraaiend everzwijn aan het spit, bier, wijn en andere dranken, heerlijke soorten ham, olijven en andere versnaperingen, toch? Of wat te denken van een stereosysteem dat meer de lol van muziek weergeeft dan een academische exercitie. Indien u dit soort zaken ooit al eens eerder heeft ervaren is dat vast ergens in de jaren zeventig. Maar gelukkig, het bestaat nog steeds. Want Music2-eigenaar Marco de Wilde houdt er nu eenmaal van om het leven op intense wijze te vieren.
lees verder>>

Review MSB Premier DAC, Premier Digital Director en S202 stereo eindversterker

Gepubliceerd op 3 januari 2024
Auteur: Werner Ero
MSB Premier_16In deze test bespreek ik een drietal producten van het Amerikaanse MSB. Componenten die de oplettende muziekliefhebber in het najaar ook bij het Dutch Audio Event in Veldhoven en de New Music Show in Brussel uitgebreid heeft kunnen bewonderen. Dat is niet voor niets, want dit zijn ronduit prachtig vervaardigde machines die zowel de digitale als analoge state of the art op knappe wijze weer een stukje verder hebben getild.
lees verder>>

Review 432 EVO Master music server 2023-version: Battle for the best music server

Gepubliceerd op 11 december 2023
Auteur: Werner Ero
432 EVO 2023_3At Dutch Audio Event 2023, the 432 EVO Master flagship music server was playing in room 59. Together with the impressively large Amphion Krypton 3x speakers and thoroughbred Vitus SS-025 amplifier, the very high qualities were immediately noticeable to everyone. It further confirmed my previous and recent experiences with the beautiful 432 EVO top model.
lees verder>>

Review 432 EVO Master 2023: Strijd om de beste muziekserver

Gepubliceerd op 11 december 2023
Auteur: Werner Ero
432 EVO 2023_3In het enorme aanbod op Dutch Audio Event neemt voormalig ICT-specialist Frederic Van den Poel ieder jaar een bijzondere plaats in. Tijdens deze editie stond in ruimte 59 zijn 432 EVO Master muziek server topmodel te spelen. Samen met de indrukwekkend grote Amphion Krypton 3x luidsprekers en volbloed Vitus SS-025 versterker waren de zeer hoge kwaliteiten voor iedereen meteen waarneembaar. Tevens was het een bevestiging van mijn eerdere en recente eigen ervaringen met dit prachtige 432 EVO topmodel.
lees verder>>

HiVisit Music2 Audio Import op Audio Show iEar' 2023: op de toppen van het haalbare

Gepubliceerd op 1 december 2023
Auteur: Werner Ero
Music2 bij iEar 2023_6Met maar liefst 7.000 bezoekers was de jaarlijks terugkerende Audio Show iEar' afgelopen 18 en 19 november wederom een geweldig succes. Meer dan 75 fabrikanten verdeeld over ruim 30 luisterruimtes gaven in het Willem II stadion in Tilburg vol enthousiasme acte de presence. Een fijne, positieve ervaring in deze donkere dagen voor kerst en wie hier niet eerder is geweest zal vast zijn ogen uitkijken. Want zoveel dynamiek, enthousiasme, informatieve presentaties en demonstraties, samen met de voortreffelijke catering, kom je maar zelden tegen.
lees verder>>

HiVisit bij Rhapsody 2.0: Zen and the Art of Fine Audio

Gepubliceerd op 29 oktober 2023
Auteur: Rob Nijman
HiVisit Rhapsody 2023"Ik verkoop een probleem”, zegt Harry van Dalen lachend. "Te grote speakers met te dikke kabels." Waren we in zijn gloednieuwe omgeving in de groene oase van Ravenstein niet al instantly terug bij Rhapsody, dan waren we dat nu zéker. "Sinds onze verhuis hoor ik regelmatig: 'Har, ben je met pensioen?'. Weet je, we stoppen helemaal nergens mee, integendeel: het is Rhapsody Redefined."
lees verder>>

Review Cary Audio Design DMS-650, 700 en 800 PV audionetwerkspelers

Gepubliceerd op 4 oktober 2023
Auteur: Werner Ero
Cary Audio DMS-650, 700 en 800 PV_7Het is nog niet zo gek lang geleden dat Cor van Empel van importeur ERCT mij vroeg of ik interesse had om een drietal nieuwe audionetwerkspelers te testen. Hoewel ik eigenlijk best vind dat deze markt inmiddels behoorlijk verzadigd is, zei ik toch uit nieuwsgierigheid "ja". Een besluit wat zeker te maken heeft met het gegeven dat ik Cor van een aantal andere mooie merken ken en weet dat hij een fijne neus heeft voor fraaie en vaak onorthodoxe audioproducten. De drie apparaten die het toneel van deze test vormen, zijn afkomstig van het in 1989 opgerichte Amerikaanse merk Cary Audio: de DMS-650, 700 en 800 PV audionetwerkspelers.
lees verder>>

Review Höffner Audiosysteme H10 active en H20 Anniversary luidsprekers

Gepubliceerd op 30 september 2023
Auteur: Werner Ero
Hoffner H10 en H20_2De recent geteste Zwitserse Boenicke W5 SE+ luidsprekers hebben mijn audiowereld volledig op zijn kop gezet. Zo klein en zo goed had ik weergevers nog niet eerder horen klinken. Maar gelukkig zijn er nog meer spannende en heerlijk eigenwijze ontwerpen op de markt. Producten die allemaal een ding met elkaar gemeen hebben en dat is ontwerpers die substantieel anders naar de materie kijken. Maar waar de Boenicke's echt mini zijn, blijken de twee uit Duitsland afkomstige luidsprekers meteen een flink stuk groter. Dat je dit niet meteen als minpunt en eerder als een vast gegeven moet zien, zal ik in de nu volgende test uitleggen. 
lees verder>>

EDITORS' CHOICE