Artikelen van fotograaf Rene SmitReview: Dual CS 518

Gepubliceerd op 3 januari 2022
Auteur: René Smit
Review Dual CS5183 De CS 518 wordt, zoals veel "budget" draaitafels, plug and play geleverd. De gebruiker hoeft vaak slechts een paar eenvoudige handelingen te verrichten om een speler werkend te krijgen. Vaak staat of valt dit klusje met de duidelijkheid van de meegeleverde handleiding. In het geval van deze Dual CS 518 is dat geen probleem. Aan de slag!
lees verder>>

Chario Constellation Lynx K

Gepubliceerd op 30 mei 2011
Auteur: René Smit
Chario Lynx KSommige merken krijgen, vreemd genoeg, niet de aandacht die ze verdienen. Eén ervan is het Italiaanse luidsprekermerk Chario. In de ruim tien jaar dat ik actief met audioapparatuur bezig ben, heb ik nog nooit luidsprekers van Chario langdurig beluisterd. Importeur Clofis brengt daar verandering in door een set Constellation Lynx K luidsprekers ter recensie aan te bieden. Natuurlijk reageer ik positief op de aanbieding, en een aantal dagen later worden er twee dozen bezorgd. Bij de speakers is een set dedicated stands meegeleverd om de Lynx K optimaal te kunnen opstellen.
lees verder>>

Van Medevoort PHM3 SE

Gepubliceerd op 29 april 2011
Auteur: René Smit
Van Medevoort PHM3 SE (c) Xingo (c) XingoOnlangs bezocht ik een kofferbakverkoop met als doel om voor een leuk prijsje wat tweedehands vinyl te scoren. Hoewel het aanbod de laatste jaren sterk te lijden heeft onder de vinyl revival is er altijd wel iets te vinden. Vaak zijn de aanbieders “oudere jongeren”, die hun zolder opgeruimd hebben en denken nog iets te kunnen verdienen aan de stapel Alle 13 Goed lp’s. Dit keer raakte ik in gesprek met twee begin dertigers die een heel mooie collectie te koop hadden.
lees verder>>

Wharfedale Diamond 10.5

Gepubliceerd op 13 november 2010
Auteur: Rene Smit
Wharfedale Diamond 10.5 (c) Xingo (c) Xingo (c) XiHet Engelse luidsprekermerk Wharfedale roept bij mij nog altijd warme gevoelens op. Begin jaren negentig kocht ik een Pioneer versterker en combineerde die met een set Wharfedale 507.2 luidsprekers. Een flink uit de kluiten gewassen set monitor speakers die ik plaatste op stevige op maat gemaakte stands.

Hoewel ik nog veel moest leren op audiogebied wist ik al wel dat voor het beste resultaat een tweeter ongeveer op oorhoogte moest zijn. Iets wat met de stands bereikt werd. De 507.2 was een speaker die het, zacht uitgedrukt, niet van zijn uitstraling moest hebben. Een rechthoekige kast uitgevoerd in zwart fineer zonder enige opsmuk.
lees verder>>

DALI IKON 5 Mk2

Gepubliceerd op 20 juli 2010
Auteur: Rene Smit
DALI IKON 5 Mk2 (c) Xingo (c) Xingo (c) Xingo (c) Toen ik begin jaren negentig begon met het samenstellen van mijn eerste serieuze audioset werd ik door diverse mensen geattendeerd op het Deense luidsprekermerk DALI. De schrijvende pers was bovendien lovend over het merk, waarbij vaak de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding opviel. Gek genoeg is het nooit tot een uitgebreide kennismaking in mijn eigen luisterruimte gekomen. Met de komst van een set DALI IKON 5 Mk2 luidsprekers, die ik ter recensie geleverd kreeg, kwam daar eindelijk verandering in.
lees verder>>

T+A Caruso met CM Active speakers

Gepubliceerd op 4 juli 2010
Auteur: Rene Smit
T A Caruso met CM Active speakersT+A is een merk wat bij mij vooral een beeld van hoge kwaliteit in combinatie met een koele industri�le vormgeving oproept. Met de komst van de Caruso, een `one box compact hifisysteem`, in mijn luisterruimte moest ik dat beeld enigszins bijstellen. De kwaliteit is natuurlijk pas te beoordelen na uitgebreid aan de tand voelen, de totaal andere uitstraling manifesteert zich direct bij het uitpakken. De Caruso is een echt design product in de goede zin van het woord.
lees verder>>

Boston Acoustics Duo-iPlus

Gepubliceerd op 17 april 2010
Auteur: Rene Smit
Boston Acoustics Duo-iPlus (c) Xingo (c) Xingo (c)Met de komst van een iPod Touch in mijn gezin bestaat de mogelijkheid eindelijk te voldoen aan de regelmatige verzoeken van de redactie om één van de vele verkrijgbare iPod accessoires te beoordelen. Het eerste apparaat dat zich aandient is een Boston Acoustics Duo-iPlus AM/FM –stereoradio met ingebouwde docking station.
lees verder>>

NAD T577 Blu-ray netwerkspeler

Gepubliceerd op 6 april 2010
Auteur: Rene Smit
NAD T577 In het verleden heb ik diverse dvd-spelers van fabrikant NAD aan de tand mogen voelen. Dat pakte altijd positief uit. De no-nonsense mentaliteit van het merk spreekt mij erg aan. Veel kwaliteit en dito prestaties zonder onnodige opsmuk en gadgets. Misschien op het eerste gezicht wat saai, maar goedbeschouwd gewoon functioneel. Met de T577 Blu-Ray speler, die ik nu ter beoordeling ontvangen heb, lijkt die vlieger opnieuw op te gaan. Echter een nadere bestudering van de specificaties laat een aantal interessante extra’s zien die deze speler biedt.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE