Artikelen van Werner EroHiVisit Music2 Audio Import op Audio Show iEar' 2023: op de toppen van het haalbare

Gepubliceerd op 1 december 2023
Auteur: Werner Ero
Music2 bij iEar 2023_6Met maar liefst 7.000 bezoekers was de jaarlijks terugkerende Audio Show iEar' afgelopen 18 en 19 november wederom een geweldig succes. Meer dan 75 fabrikanten verdeeld over ruim 30 luisterruimtes gaven in het Willem II stadion in Tilburg vol enthousiasme acte de presence. Een fijne, positieve ervaring in deze donkere dagen voor kerst en wie hier niet eerder is geweest zal vast zijn ogen uitkijken. Want zoveel dynamiek, enthousiasme, informatieve presentaties en demonstraties, samen met de voortreffelijke catering, kom je maar zelden tegen.
lees verder>>

Review 432 EVO Master 2023: Strijd om de beste muziekserver

Gepubliceerd op 9 november 2023
Auteur: Werner Ero
432 EVO 2023_3In het enorme aanbod op Dutch Audio Event neemt voormalig ICT-specialist Frederic Van den Poel ieder jaar een bijzondere plaats in. Tijdens deze editie stond in ruimte 59 zijn 432 EVO Master muziek server topmodel te spelen. Samen met de indrukwekkend grote Amphion Krypton 3x luidsprekers en volbloed Vitus SS-025 versterker waren de zeer hoge kwaliteiten voor iedereen meteen waarneembaar. Tevens was het een bevestiging van mijn eerdere en recente eigen ervaringen met dit prachtige 432 EVO topmodel.
lees verder>>

Review Cary Audio Design DMS-650, 700 en 800 PV audionetwerkspelers

Gepubliceerd op 4 oktober 2023
Auteur: Werner Ero
Cary Audio DMS-650, 700 en 800 PV_7Het is nog niet zo gek lang geleden dat Cor van Empel van importeur ERCT mij vroeg of ik interesse had om een drietal nieuwe audionetwerkspelers te testen. Hoewel ik eigenlijk best vind dat deze markt inmiddels behoorlijk verzadigd is, zei ik toch uit nieuwsgierigheid "ja". Een besluit wat zeker te maken heeft met het gegeven dat ik Cor van een aantal andere mooie merken ken en weet dat hij een fijne neus heeft voor fraaie en vaak onorthodoxe audioproducten. De drie apparaten die het toneel van deze test vormen, zijn afkomstig van het in 1989 opgerichte Amerikaanse merk Cary Audio: de DMS-650, 700 en 800 PV audionetwerkspelers.
lees verder>>

Review Höffner Audiosysteme H10 active en H20 Anniversary luidsprekers

Gepubliceerd op 30 september 2023
Auteur: Werner Ero
Hoffner H10 en H20_2De recent geteste Zwitserse Boenicke W5 SE+ luidsprekers hebben mijn audiowereld volledig op zijn kop gezet. Zo klein en zo goed had ik weergevers nog niet eerder horen klinken. Maar gelukkig zijn er nog meer spannende en heerlijk eigenwijze ontwerpen op de markt. Producten die allemaal een ding met elkaar gemeen hebben en dat is ontwerpers die substantieel anders naar de materie kijken. Maar waar de Boenicke's echt mini zijn, blijken de twee uit Duitsland afkomstige luidsprekers meteen een flink stuk groter. Dat je dit niet meteen als minpunt en eerder als een vast gegeven moet zien, zal ik in de nu volgende test uitleggen. 
lees verder>>

Review Aurender N30SA dual-chassis muziekserver

Gepubliceerd op 26 juli 2023
Auteur: Werner Ero
Review Aurender N30 SA _6In een tijdspanne dat de cd nog het leidende digitale medium vormde en streamers zeker in het high-end segment nog amper bestonden, sloeg de introductie van de S10 in 2010 in als de spreekwoordelijke bom. Een indruk die nog verder werd versterkt door een typerende, bijna over de gehele breedte aangebracht OLED display en het in die dagen vernieuwende gebruik van solid state techniek voor het buffergeheugen. Inmiddels is het 2023 en mag de nieuwe top-Aurender, de N30SA, bewijzen dat de tijd niet stil heeft gestaan.
lees verder>>

HiVisit Bowers & Wilkins CI800 Diamond cinema bij MoreSenz: The sky is the limit

Gepubliceerd op 5 juni 2023
Auteur: Werner Ero
HiVisit MoreSenz en Bowers & Wilkins_4Ondanks dat ik een fervent stereoliefhebber ben, komt het de laatste tijd steeds vaker voor dat ik ook voor het reviewen van homecinemaproducten word gevraagd. En waarom ook niet, want net als bij stereo bestaan er ook bij meerkanaalsweergave verschillende kwaliteitsniveaus en worden er bovendien zelfs meer zintuigen aangesproken. Voor dit verhaal ga ik op bezoek bij één van Nederlands meest vooraanstaande domoticaspecialisten: MoreSenz in Nijkerk.
lees verder>>

Review Boenicke W5 SE+: is dit 's werelds beste mini?

Gepubliceerd op 27 mei 2023
Auteur: Werner Ero
Boenicke W5 SE_12Boenicke was tot voor kort ook voor mij een onbekende. Ondanks het feit dat ik als audiorecensent toch met behoorlijk wat merken in aanraking kom. Waar dat aan ligt? De fabrikant is al sinds 1999 actief, maar als ik op de overigens mooie en informatieve website kijk, zie ik dat er in België maar vier dealers zijn en in Nederland slechts drie. Dat is op zich wel een reden, maar nog niet het hele verhaal.
lees verder>>

HiVisit Oktoberfest Revisited bij importeur Music2: intens muziek genieten

Gepubliceerd op 5 april 2023
Auteur: Werner Ero
Oktoberfest Music2_7Goede wijn moet rijpen en in dat kader moet u ook dit vertraagde verslag van een geweldig en vooral heerlijk onorthodox muziekevenement zien. Een show die zoals vaker bij importeur Music2 in het moderne en grote bedrijfspand aan de Dwarskulk 1 in Hoek van Holland werd gehouden. Deze importeur heeft onder bezielende leiding van eigenaar Marco de Wilde al vanaf 2007 een onuitwisbare stempel op de analoge Nederlandse audioscene gedrukt. Een rotsvaste koers die uiteindelijk heeft geleid tot een bijzonder en onderscheidend merkenpakket.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE