Artikelen van Rebecca SeunisHoe werkt Shazam eigenlijk?

Gepubliceerd op 28 maart 2016
Auteur: Rebecca Seunis
shazamJe zit in een kroeg, hoort een pakkend nummer voorbij komen en wilt per direct weten van wie het is en hoe het ook weer heet. Iedereen weet ondertussen: daar kun je Shazam perfect voor gebruiken. Maar hoe werkt dit ogenschijnlijk zo eenvoudige programma eigenlijk?
lees verder>>

Achtergrond: Hifiproducten via crowdfunding

Gepubliceerd op 15 augustus 2014
Auteur: Rebecca Seunis
CrowdfundingJe hebt het hier wellicht al vaker voorbij zien komen: (audio)producten of gadgets die zijn geïntroduceerd via crowdfundingwebsites als Kickstarter of Indiegogo. Stel, je wil zelf zo'n product sponsoren of introduceren, hoe werkt dat dan? En hoe scoor je vervolgens dat ene hifi-product met hoge korting?
lees verder>>

Docu: The Distortion of Sound

Gepubliceerd op 15 juli 2014
Auteur: Rebecca Seunis
distortianAnno 2014 hoeven we niet meer naar de platenzaak om een album te kopen. We klikken gewoon op onze smartphone, we streamen of gebruiken een van de vele internetdiensten. Het nadeel volgens velen: de achteruitgang van de geluidskwaliteit van muziek. Daar gaat de documentaire The Distortion of Sound over. 
lees verder>>

Bluesound voegt Spotify Connect toe

Gepubliceerd op 25 juni 2014
Auteur: Rebecca Seunis
BluesoundBluesound gaat Spotify Connect integreren en zo de beschikbare collectie van digitale muziek flink uitbreiden. Bij de nieuwste software update krijgen bezitters van Bluesound-producten de Spotify-functie vanzelf in hun bezit. Een Premium abonnement is nog wel vereist. 
lees verder>>

Sony Walkman bestaat 35 jaar

Gepubliceerd op 23 juni 2014
Auteur: Rebecca Seunis
walkmanDe Walkman van Sony is 35 jaar oud. Reden om eens in de geschiedenis te duiken van dit apparaat, dat heeft geleid tot de moderne opvolgers zoals de iPod. Wist je bijvoorbeeld dat er meer dan 300 modellen van de Walkman zijn geïntroduceerd? 
lees verder>>

YouTube wil indie-artiesten weren

Gepubliceerd op 5 juni 2014
Auteur: Rebecca Seunis
YouTubeYouTube zou artiesten van onafhankelijke record labels als Adele en Arctic Monkeys van hun nieuwe dienst proberen te weren. Althans, dat claimen deze labels. Zij willen een onderzoek van de Europese Commissie, meldt the Guardian. 
lees verder>>

Meest bijzondere releases Record Store Day

Gepubliceerd op 23 april 2014
Auteur: Rebecca Seunis
Record Store Day - 12042011Record Store Day 2014 is weer voorbij. Nu moeten vinylliefhebbers over de hele wereld weer een jaar wachten tot het evenement terugkeert. Voor zij die niet kunnen wachten, hebben wij de opvallendste releases die deze editie heeft voortgebracht op een rijtje gezet.
lees verder>>

Lancering Motörheadphönes

Gepubliceerd op 9 december 2012
Auteur: Rebecca Seunis
MotorheadphonesOp de dag dat de legendarische band Motörhead in het klokgebouw te Eindhoven voor 5000 fans speelt, mocht HiFi.nl kennis maken met de lijn hoofdtelefoons die de band en passant introduceerde. Uiteraard met de voor de hand liggende naam: Motörheadphönes. 
lees verder>>

EDITORS' CHOICE