Artikelen van Michel WannerTherapy? – Crooked Timber

Gepubliceerd op 12 februari 2009
Auteur: Michel Wanner
Therapy? – Crooked Timber Het sympathieke Noord-Ierse trio Therapy? viert dit jaar zijn twintigjarig jubileum. Alle reden voor een nieuwe CD dus. Gelukkig geen ‘best of’ of iets in die trant, maar tien nieuwe composities die onder de titel Crooked Timber het levenslicht zien.
lees verder>>

Squarepusher – Just A Souvenir

Gepubliceerd op 11 december 2008
Auteur: Michel Wanner
Squarepusher – Just A SouvenirAchter het pseudoniem Squarepusher schuilt de Britse artiest Thomas Jenkinson (1975). Deze electronic music expert komen we ook wel eens tegen onder de naam Chaos A.D. of The Duke of Harringay. Just A Souvenir is het elfde album van deze multimuzikale gek.
lees verder>>

Medeia – Cult

Gepubliceerd op 11 december 2008
Auteur: Michel Wanner
Medeia – Cult Kijk, dat zien we graag tijdens deze donkere dagen. Donkere muziek, in een donkere verpakking gespeeld door donker (althans in de videoclip) beschilderde personen (nee, geen Zwarte Pieten). Dat laatste had dan weer niet zo gehoeven voor mij. Maar goed, deze mensen komen uit Finland en waarschijnlijk is dat daar hot, hoewel het alweer twee jaar geleden is dat landgenoten Lordi het Eurovisie Songfestival wonnen.
lees verder>>

Tori Amos – Live at Montreux 1991, Live at Montreux 1992 (Eagle)

Gepubliceerd op 18 september 2008
Auteur: Michel Wanner
Tori Amos – Live at Montreux 1991, Live at MontreuIn de schijnbaar onuitputtelijke reeks concerten opgenomen in Montreux, dit maal de aandacht voor Tori Amos. Op deze dubbele live CD (de eerste is opgenomen in 1991, de tweede een jaar later) klinkt Tori Amos zoals zij behoort te klinken. Heel puur met “alleen” haar stem en haar pianospel.
lees verder>>

10CC - Collected

Gepubliceerd op 1 april 2008
Auteur: Michel Wanner
10CC - CollectedDat de naam naar alle waarschijnlijkheid ontleend is aan de gemiddelde hoeveelheid sperma (+1 cc) die een man verliest bij een zaadlozing is algemeen bekend. Dat Graham Gouldman grote hits als Heart Full of Soul (The Yardbirds), Bus Stop (The Hollies) en No Milk Today (Herman’s Hermits) heeft geschreven is waarschijnlijk minder gemeengoed. Feit is dat de uit Manchester afkomstige schoolmaatjes Kevin Godley, Lol Creme en reeds genoemde Gouldman al van kleins af aan een enorme passie hadden voor muziek.
lees verder>>

Santana – Ultimate Santana

Gepubliceerd op 27 december 2007
Auteur: Michel Wanner
SANTANA – Ultimate SantanaTja, wat moet een verwende recensent nog toevoegen aan het levenswerk van een der grootste nog levende gitaariconen? Zeer weinig tot niet veel, hoor ik u denken. Dat wilde ik dan ook maar niet doen.
lees verder>>

Serj Tankian – Elect The Dead

Gepubliceerd op 29 november 2007
Auteur: Michel Wanner
SERJ TANKIAN – Elect The DeadEen recensie schrijven over Serj Tankian zonder daarin de naam System Of A Down te laten vallen is schier onmogelijk, vandaar dat de desbetreffende band reeds in de eerste regel voorbij komt.
lees verder>>

Queen – Rock Montreal & Live Aid

Gepubliceerd op 15 november 2007
Auteur: Michel Wanner
Queen Rock Montreal & Live AidVoor mij was Queen een der koning(inn)en van de rockmuziek in de jaren ’70 en begin jaren ’80. Hoe je het ook wendt of keert, met Freddy als frontman en als viermansformatie in de klassieke drums, bas, gitaar, zangopstelling zat het Engelse viertal op de troon. LP’s als Sheer Heart Attack, Queen I en II, A Night At The Opera en Jazz zijn klassiekers en klinken nog steeds fris.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE