Artikelen van Michael HamersReview: MartinLogan Motion XT F200 vloerstaanders

Gepubliceerd op 5 augustus 2023
Auteur: Michael Hamers
Review Motion XT F200_2De MartinLogan Motion XT F200 is het topmodel uit de nieuwste herziening van de Motion-serie. Als vlaggenschip belooft de Motion XT F200 een ongeëvenaarde geluidsweergave te bieden. De imposante en ook elegante verschijning zorgt ervoor dat deze luidspreker een aanwinst is voor elke ruimte, terwijl de interne componenten zorgen voor een zeer hoge geluidskwaliteit. Ik schrok wel even van het formaat, maar wát een geluid!
lees verder>>

Review Bowers & Wilkins 702 S3

Gepubliceerd op 1 maart 2023
Auteur: Michael Hamers
Bowers & WIlkins 702 S2_1Na uitgebreide reviewperiodes met de 702 S2 en 702 Signature was het haast onmogelijk om de 702 S3 niet uitgebreid aan de tand te willen voelen thuis. Gelukkig dachten mijn collega's er ook zo over en mocht ik ook deze keer met het vlaggenschip uit de nieuwe 700 serie aan de slag. Achterin de auto twee gigantische dozen met daarin de grootste vloerstaanders uit de 700 serie, de 702 S3 in Mocha kleurstelling. Evolutie of revolutie?
lees verder>>

Review PliXiR Cube 4 BAC powerconditioner

Gepubliceerd op 7 december 2022
Auteur: Michael Hamers
Review PliXiR Cube 4 BAC Ik was erg enthousiast wat de BAC400 met het algehele niveau van mijn set deed. PliXiR heeft echter ook gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding en besloot om voor een iets hoger bedrag dan van de Elite BAC400 een nieuwe powerconditioner op de markt te brengen die de naam Cube 4 BAC draagt, welke net iets zwaarder belast kan worden en veel van het goede van de Elite serie heeft. Schone stroom zou voor iedereen bereikbaar moeten zijn. Daarom sta ik vierkant achter deze stap.
lees verder>>

Review: PliXiR Elite BAC400 powerconditioner

Gepubliceerd op 25 augustus 2022
Auteur: Michael Hamers
PLiXiR Elite BAC 400_5Vraag elke willekeurige hifi audioliefhebber naar de beste 'tweak' die ze hebben toegepast en er zal regelmatig het aanpakken van de stroomvoorziening tussen de antwoorden zitten. Dat varieert dan van zaken als aparte audiogroepen en speciale zekeringen in de groepenkast tot aan een beter afgeschermde stroomkabel en zowat alles er tussenin. Stroom is het bloed van je installatie. Is deze schoon en zuiver, dan functioneert je installatie in zijn geheel gewoonweg beter. Is je stroom niet schoon en wordt deze vervuild door LED lampen, zonnepanelen, drukte op het net in de wijk, industrie, et cetera, dan kun je daar behoorlijk wat nadelen van ondervinden die je eigenlijk pas echt merkt als die vervuiling er niet meer is. De PliXiR Elite BAC400 is een filter dat jouw stroomvoorziening even lekker zal schrobben en boenen en zal ontdoen van alle onzuiverheden.
lees verder>>

Review Acoustic Energy AE320: het nieuwe 300 topmodel

Gepubliceerd op 30 juni 2022
Auteur: Michael Hamers
Acoustic Energy 320_4Acoustic Energy is een Britse speakerfabrikant die zowel actieve als passieve speakers bouwt. De importeur van het Britse merk, Viertron BV, zette eerder al eens een paar Acoustic Energy AE309 vloerstaanders bij mij neer, dat was toen het topmodel uit de 300 serie. Afgelopen najaar is aan die serie een grotere drieweg vloerstaander toegevoegd; de AE320. Een welkome toevoeging, vooral voor mensen met een wat grotere kamer.
lees verder>>

Review: Dynaudio Emit 30

Gepubliceerd op 10 juni 2022
Auteur: Michael Hamers
Dynaudio Emit 30_3De review had door beperkte beschikbaarheid van de speaker zelf en mijn eigen tijd wat vertraging, maar ik heb dan toch eindelijk uitgebreid kennis gemaakt met de nieuwe Emit 30 van het Deense Dynaudio. Deze vriendelijke vloerstaanders zullen velen aanspreken. Geen rare vormgeving, beschikbaar in drie vrij standaard kleuren, maar zeer netjes afgewerkt en met een zeer breed inzetbare klanksignatuur en dat voor een alleszins acceptabele prijs. Veel van onze trouwe lezers zullen al enige ervaring hebben met Dynaudio. Dit is echter het eerste paar van de Denen wat ik aan de tand ga voelen. Wat ik ervan vond? Lees lekker verder.
lees verder>>

De grote AudioQuest HDMI-kabel vergelijkingstest

Gepubliceerd op 20 april 2022
Auteur: Michael Hamers
AudioQuest HDMI-vergelijk_21 april. Voor velen de dag van grapjes. De ene wat beter dan de ander. In mijn geval was het de dag van een leuke en best wel intensieve test van HDMI-kabels bij AudioQuest in Roosendaal. Ik had er afgesproken met Frederic Veerman, Sales Manager Benelux. Na een uurtje rijden door een deels wit landschap en na een kop koffie en rondleiding mocht ik gaan spelen met al dat mooie speelgoed. Genieten geblazen!
lees verder>>

Review Advance Paris A10 Classic: Gloeiende, wat een fijne versterker!

Gepubliceerd op 13 maart 2022
Auteur: Michael Hamers
Advance Paris A10_3Advance Paris heeft een volledig eigen smoel, en staat bij degenen die ermee bekend zijn te boek als een 'veel-voor-weinig', ‘gewoon goed’ merk. De fabrikant verdient dan ook zeker een spotlight op ’s lands grootste hifi-platform, dacht ik zo. Voor deze review zette importeur Servi-Q de prachtige Advance Paris A10 Classic bij mij neer. Een hybride geïntegreerde versterker. En gloeiende gloeiende, wat een fijne versterker.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE