Artikelen van Michael HamersReview Acoustic Energy AE320: het nieuwe 300 topmodel

Gepubliceerd op 30 juni 2022
Auteur: Michael Hamers
Acoustic Energy 320_4Acoustic Energy is een Britse speakerfabrikant die zowel actieve als passieve speakers bouwt. De importeur van het Britse merk, Viertron BV, zette eerder al eens een paar Acoustic Energy AE309 vloerstaanders bij mij neer, dat was toen het topmodel uit de 300 serie. Afgelopen najaar is aan die serie een grotere drieweg vloerstaander toegevoegd; de AE320. Een welkome toevoeging, vooral voor mensen met een wat grotere kamer.
lees verder>>

Review: Dynaudio Emit 30

Gepubliceerd op 10 juni 2022
Auteur: Michael Hamers
Dynaudio Emit 30_3De review had door beperkte beschikbaarheid van de speaker zelf en mijn eigen tijd wat vertraging, maar ik heb dan toch eindelijk uitgebreid kennis gemaakt met de nieuwe Emit 30 van het Deense Dynaudio. Deze vriendelijke vloerstaanders zullen velen aanspreken. Geen rare vormgeving, beschikbaar in drie vrij standaard kleuren, maar zeer netjes afgewerkt en met een zeer breed inzetbare klanksignatuur en dat voor een alleszins acceptabele prijs. Veel van onze trouwe lezers zullen al enige ervaring hebben met Dynaudio. Dit is echter het eerste paar van de Denen wat ik aan de tand ga voelen. Wat ik ervan vond? Lees lekker verder.
lees verder>>

De grote AudioQuest HDMI-kabel vergelijkingstest

Gepubliceerd op 20 april 2022
Auteur: Michael Hamers
AudioQuest HDMI-vergelijk_21 april. Voor velen de dag van grapjes. De ene wat beter dan de ander. In mijn geval was het de dag van een leuke en best wel intensieve test van HDMI-kabels bij AudioQuest in Roosendaal. Ik had er afgesproken met Frederic Veerman, Sales Manager Benelux. Na een uurtje rijden door een deels wit landschap en na een kop koffie en rondleiding mocht ik gaan spelen met al dat mooie speelgoed. Genieten geblazen!
lees verder>>

Review Advance Paris A10 Classic: Gloeiende, wat een fijne versterker!

Gepubliceerd op 13 maart 2022
Auteur: Michael Hamers
Advance Paris A10_3Advance Paris heeft een volledig eigen smoel, en staat bij degenen die ermee bekend zijn te boek als een 'veel-voor-weinig', ‘gewoon goed’ merk. De fabrikant verdient dan ook zeker een spotlight op ’s lands grootste hifi-platform, dacht ik zo. Voor deze review zette importeur Servi-Q de prachtige Advance Paris A10 Classic bij mij neer. Een hybride geïntegreerde versterker. En gloeiende gloeiende, wat een fijne versterker.
lees verder>>

ShowVideo Dutch Audio Event: Joenit met Totem en Rega

Gepubliceerd op 29 november 2021
Auteur: Michael Hamers
Joenit op DAE 2021_11Joenit was in het laatste weekend van oktober met Totem, Chord en Rega aanwezig op Dutch Audio Event. Ruimte 7 was smaakvol ingericht. Je kon er in alle rust genieten van Johnny 'Guitar' Watson.
lees verder>>

Review Bowers & Wilkins Zeppelin: The Blimp is Back!

Gepubliceerd op 6 november 2021
Auteur: Michael Hamers
Bowers & Wilkins Zeppelin 2021_2Onlangs introduceerde Bowers & Wilkins de nieuwste Zeppelin. Een productlijn die in 2007 het licht zag in de toen al iconische vormgeving. Toen kon je het een high end iPod dockingstation noemen. Anno 2021 is het een echte hi-res wifi speaker die via onder andere de eigen Bowers & Wilkins Music App kan worden voorzien van muziek. Er zit onderhuids behoorlijk wat techniek uit de passieve speakers van de Britten verstopt. En dat hoor je!
lees verder>>

ShowVideo Dutch Audio Event: Lyngdorf, BEC en Kii Audio

Gepubliceerd op 5 november 2021
Auteur: Michael Hamers
Steinway Lyngdorf op DAE 2021_4In ruimte 1 vinden we Hifi Corner Trading terug met niemand minder dan Peter Lyngdorf himself aan de knoppen. Juist vorige week publiceerden we nog een interview met deze levende legende. In zijn vertrek zijn we onder meer getuige van een prachtige set Steinway & Sons Model O speakers.
lees verder>>

ShowVideo Dutch Audio Event: Henrick & Younk

Gepubliceerd op 4 november 2021
Auteur: Michael Hamers
Henrick en Younk op DAEIn ruimte 118 bracht ik afgelopen weekend een bezoek aan Henrick & Younk, distributeur van Boenicke Audio en Vertere in de Benelux, en van ATC en SPEC in België. In deze ruimte stonden de zeer compacte W5 SE+ luidsprekers opgesteld. In deze ShowVisit lees je een korte terugblik, en vind je ook de video waarin we Yourick van Impe aan het woord laten. Laten we met Yourick openen.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE