Artikelen van Michael HamersReview: SVS 3000 Micro subwoofer

Gepubliceerd op 9 mei 2021
Auteur: Michael Hamers
SVS 3000 MicroSubwoofers zijn toch vaak het ondergeschoven kindje bij veel van onze luistervrienden. Tenminste, in een stereoset zijn ze zeker geen gemeengoed. In een homecinema zijn ze daarentegen alom vertegenwoordigd. Toch zijn er behoorlijk wat voordelen bij het gebruik van een subwoofer, juist ook in stereo. Mits de gebruikte subwoofer muzikaal is. Snel is. En goed integreert met de rest van de set. De SVS 3000 Micro is er zo eentje.
lees verder>>

Review: Bowers & Wilkins 705 Signature

Gepubliceerd op 15 maart 2021
Auteur: Michael Hamers
Bowers & Wilkins 705 SignatureNa eerder de vloerstaander aan de tand te hebben gevoeld wordt het hoog tijd de kleinere 705 Signature op de pijnbank te leggen. Het gaat om een speciale uitvoering van de 700-series van het in Worthing gevestigde Bowers & Wilkins. Speciaal aan de buitenkant, want met een mooie ebbenhouten fineer, schitterend gepolijste blanke lak, een zilverkleurige ring om de midlaag unit en een zilveren grille voor de tweeter die bovenop de behuizing is gemonteerd. En ook speciaal aan de binnenkant, want het wisselfilter is onderhanden genomen. Presteert de kleinere Signature op hetzelfde niveau als de grote vloerstaander?
lees verder>>

Review: Sangean Revery 10 - Tafelradio met DAB+ en streaming

Gepubliceerd op 16 december 2020
Auteur: Michael Hamers
Sangean DDR-75BT BTussen de zware hifi-versterkers, high end luidsprekers en exotische stroomfilters door eens wat anders. De Revery 10 tafelradio is een spiksplinternieuw model van de Taiwanese fabrikant Sangean. We gingen aan de slag met deze nieuwste toevoeging aan het ruime assortiment van de Sangean.
lees verder>>

Review: Sangean Revery R5

Gepubliceerd op 15 november 2020
Auteur: Michael Hamers
Sangean Revery R5 Tafelradio’s zijn er in alle kleuren en maten en van erg goedkope prullaria tot aan apparaten met serieuze hifi aspiraties. De in deze korte review uitgelichte Sangean Revery R5 (WFR-70) behoort zeker niet tot de eerste categorie. Een kleine alleskunner die meer in zijn mars heeft dan je op het eerste gezicht zou denken.
lees verder>>

Review: DALI Oberon C - het actieve familielid

Gepubliceerd op 11 oktober 2020
Auteur: Michael Hamers
DALI Oberon 7CAl geruime tijd maak ik dankbaar gebruik van een paartje DALI Oberon 7 speakers voor mijn reviews. Deze gaan binnenkort plaatsmaken voor iets nieuws, maar voordat het zover is, is de vergelijking met de nieuwe actieve Oberon 7 C natuurlijk voor de hand liggend. Ik ken de passieve Oberon 7 door en door en dus leek het DALI Benelux wel gepast als ik de nieuwe C variant eens aan de tand zou voelen. Is de actieve net zo makkelijk in de omgang?
lees verder>>

Review: Denon PMA-A110 en DCD-A110 - 110 years in the making

Gepubliceerd op 20 september 2020
Auteur: Michael Hamers
2020-09-08 Denon PMA-A110In september maakte Sound United het verschijnen van de jubileumproducten van Denon wereldkundig. Denon bestaat namelijk 110 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden met iets speciaals. Vanaf oktober komen daarom een geïntegreerde versterker, een SACD-speler, een AV-receiver en een MC-element op de markt die allen maar beperkt beschikbaar zijn. Je krijgt er wel 5 jaar garantie op en een certificaat krijg je er ook nog bij. Voor deze review voelde ik de Denon PMA-A110 geintegreerde stereoversterker en DCD-A110 SACD-speler uitgebreid aan de tand.
lees verder>>

Review: Bowers & Wilkins 702 Signature

Gepubliceerd op 8 september 2020
Auteur: Michael Hamers
Bowers & Wilkins 702 SignatureNa eerdere ervaringen met de 700 S2 serie is er nu een speciale uitvoering van de 700-series van het in Worthing gevestigde Bowers & Wilkins. Speciaal aan de buitenkant, want met een mooie ebbenhouten fineer, schitterend gepolijste blanke lak, een zilverkleurige ring om de middentoner en een zilveren grille voor de tweeter die bovenop de behuizing is gemonteerd. En ook speciaal aan de binnenkant, want het wisselfilter is onder handen genomen. Wat voor verschil dat maakt met het originele wisselfilter in de 700 S2 serie wordt natuurlijk niet in deze inleiding al volledig uit de doeken gedaan, maar dat het een zeer positief effect heeft willen we alvast wel prijsgeven...
lees verder>>

Review: Airpulse A100 Active Speaker System

Gepubliceerd op 31 juli 2020
Auteur: Michael Hamers
Review: Airpulse A100Of ik een setje Edifier speakers wilde reviewen? Dat is toch dat merk wat vooral focust op audio bij je pc? Dat klopt inderdaad, grotendeels — maar het submerk Airpulse dat onder de vlag van Edifier wordt ontworpen en geproduceerd is toch iets meer hifi-georiënteerd in tegenstelling tot de Edifier speakers die je bij de grote elektronicaketens in de schappen vindt. Aan de slag met de Airpulse A100 dus!
lees verder>>

EDITORS' CHOICE