Artikelen van Michael HamersReview: Sangean Revery 10 - Tafelradio met DAB+ en streaming

Gepubliceerd op 16 december 2020
Auteur: Michael Hamers
Sangean DDR-75BT BTussen de zware hifi-versterkers, high end luidsprekers en exotische stroomfilters door eens wat anders. De Revery 10 tafelradio is een spiksplinternieuw model van de Taiwanese fabrikant Sangean. We gingen aan de slag met deze nieuwste toevoeging aan het ruime assortiment van de Sangean.
lees verder>>

Review: Sangean Revery R5

Gepubliceerd op 15 november 2020
Auteur: Michael Hamers
Sangean Revery R5 Tafelradio’s zijn er in alle kleuren en maten en van erg goedkope prullaria tot aan apparaten met serieuze hifi aspiraties. De in deze korte review uitgelichte Sangean Revery R5 (WFR-70) behoort zeker niet tot de eerste categorie. Een kleine alleskunner die meer in zijn mars heeft dan je op het eerste gezicht zou denken.
lees verder>>

Review: DALI Oberon C - het actieve familielid

Gepubliceerd op 11 oktober 2020
Auteur: Michael Hamers
DALI Oberon 7CAl geruime tijd maak ik dankbaar gebruik van een paartje DALI Oberon 7 speakers voor mijn reviews. Deze gaan binnenkort plaatsmaken voor iets nieuws, maar voordat het zover is, is de vergelijking met de nieuwe actieve Oberon 7 C natuurlijk voor de hand liggend. Ik ken de passieve Oberon 7 door en door en dus leek het DALI Benelux wel gepast als ik de nieuwe C variant eens aan de tand zou voelen. Is de actieve net zo makkelijk in de omgang?
lees verder>>

Review: Denon PMA-A110 en DCD-A110 - 110 years in the making

Gepubliceerd op 20 september 2020
Auteur: Michael Hamers
2020-09-08 Denon PMA-A110In september maakte Sound United het verschijnen van de jubileumproducten van Denon wereldkundig. Denon bestaat namelijk 110 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden met iets speciaals. Vanaf oktober komen daarom een geïntegreerde versterker, een SACD-speler, een AV-receiver en een MC-element op de markt die allen maar beperkt beschikbaar zijn. Je krijgt er wel 5 jaar garantie op en een certificaat krijg je er ook nog bij. Voor deze review voelde ik de Denon PMA-A110 geintegreerde stereoversterker en DCD-A110 SACD-speler uitgebreid aan de tand.
lees verder>>

Review: Bowers & Wilkins 702 Signature

Gepubliceerd op 8 september 2020
Auteur: Michael Hamers
Bowers & Wilkins 702 SignatureNa eerdere ervaringen met de 700 S2 serie is er nu een speciale uitvoering van de 700-series van het in Worthing gevestigde Bowers & Wilkins. Speciaal aan de buitenkant, want met een mooie ebbenhouten fineer, schitterend gepolijste blanke lak, een zilverkleurige ring om de middentoner en een zilveren grille voor de tweeter die bovenop de behuizing is gemonteerd. En ook speciaal aan de binnenkant, want het wisselfilter is onder handen genomen. Wat voor verschil dat maakt met het originele wisselfilter in de 700 S2 serie wordt natuurlijk niet in deze inleiding al volledig uit de doeken gedaan, maar dat het een zeer positief effect heeft willen we alvast wel prijsgeven...
lees verder>>

Review: Airpulse A100 Active Speaker System

Gepubliceerd op 31 juli 2020
Auteur: Michael Hamers
Review: Airpulse A100Of ik een setje Edifier speakers wilde reviewen? Dat is toch dat merk wat vooral focust op audio bij je pc? Dat klopt inderdaad, grotendeels — maar het submerk Airpulse dat onder de vlag van Edifier wordt ontworpen en geproduceerd is toch iets meer hifi-georiënteerd in tegenstelling tot de Edifier speakers die je bij de grote elektronicaketens in de schappen vindt. Aan de slag met de Airpulse A100 dus!
lees verder>>

Review: ELAC Debut Reference DFR52 vloerstaander – Andrew Jones stoomt door

Gepubliceerd op 2 juli 2020
Auteur: Michael Hamers
ELAC Debut reference DFR52 reviewWie kent ELAC niet? Het Duitse merk is alweer bijna 94 jaar actief en is – gelukkig – springlevend. Sinds het aantrekken van Andrew Jones als vice president of engineering en als lead designer, zo’n 5 jaar geleden, zijn er zeer interessante speakers geïntroduceerd die erg veel voor een relatief prikkie bieden. De eerste Debut serie was dan ook het startpunt van wat hopelijk nog een aantal jaren blijft voortduren; een constante stroom aan nieuwe producten aan de onderkant van de markt die ver voorbij hun prijspunt presteren. Nu dus de Debut Reference DFR52 vloerstaander onder de loep.
lees verder>>

Review: Martin Logan Motion 40i – de i is het puntje op de i

Gepubliceerd op 25 mei 2020
Auteur: Michael Hamers
Review: MartinLogan Motion 40iDe Martin Logan Motion 40i is geen revolutie, maar een evolutie. Dat bedoel ik positief, want evolutie of nieuw betekent niet per definitie beter. De Amerikanen hebben met name het uiterlijk verbeterd, wat mijn bescheiden mening is overigens. Het ontwerp is nu nog wat interieurvriendelijker geworden met meer oog voor detail. Qua prestaties is het nog altijd een hele fijne speakerserie met de transparante weergave van de imposante elektrostaten die wordt gecombineerd met de eenvoudigere plaatsing van meer conventionele speakerontwerpen. Over de vorige iteratie van de Motion serie was ik al erg te spreken, maar de Motion 40i heeft definitief een plekje in mijn huiskamer veroverd.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE