Artikelen van Jordy de JongScarface

Gepubliceerd op 31 januari 2001
Auteur: Jordy de Jong
Scarface DVD cover2Een remake van de gelijknamige film uit 1932. Het werd één van de gewelddadigste films ooit, en zou uitgroeien tot dé misdaadfilm van de jaren `80. Zelden is een film zo vaak aangehaald in andere films, muziek en tv-programma`s.
lees verder>>

Gone in 60 Seconds

Gepubliceerd op 25 december 2000
Auteur: Jordy de Jong
gone.jpgGone in 60 Seconds is een remake van de gelijknamige film uit 1974, en is (na The Rock en Con Air) de derde film van producent Jerry Bruckheimer met Nicolas Cage in de hoofdrol.
lees verder>>

Any given sunday

Gepubliceerd op 12 december 2000
Auteur: Jordy de Jong
sunday.jpgIk moet zeggen dat Any Given Sunday mij enorm tegenviel. De film is een aaneenschakeling van scenes met veel te drukke beelden en snelle muziek, waardoor het af en toe allemaal maar moeilijk te volgen is. Dit staat in schril contrast met de rest van de film, die eigenlijk vrij saai is.
lees verder>>

The Green Mile

Gepubliceerd op 22 oktober 2000
Auteur: Jordy de Jong
Green Mile DVD cover2The Green Mile speelt zich af in 1935, in een blok "death row"-cellen van de gevangenis in Cold Mountain. De wandeling van de cel naar de electrische stoel wordt altijd "de laatste mijl" genoemd, en in dit geval gaat deze wandeling over een lichtgroene vloer, vandaar de titel.
lees verder>>

The Messenger (The Story of Joan of Arc)

Gepubliceerd op 14 oktober 2000
Auteur: Jordy de Jong
The Messenger DVD cover2The Messenger vertelt dus het waargebeurde verhaal van Jeanne D`Arc, gespeeld door Milla Jovovich en speelt zich af in de 15e eeuw. Als jong meisje krijgt Jeanne een visioen, waarin God haar vertelt dat zij uitverkoren is om de Fransen te bevrijden van de Engelsen.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE