Artikelen van Erik DeryckeReview David Aaron Carpenter: The 12 Seasons (Qobuz)

Gepubliceerd op 10 mei 2016
Auteur: Erik Derycke
Review David Aaron Carpenter: The 12 Seasons Voor zijn debuut-cd koos de Amerikaanse altviolist David Aaron Carpenter voor een evergreen uit het klassieke repertoire: de Vier Seizoenen van Vivaldi. "Nee, niet nog een opname van de Vier Seizoenen," hoor ik u denken. Begrijpelijk: deze reeks van vier vioolconcerto's is al eindeloze keren opgevoerd, opgenomen (een goede duizend keer, zegt Wikipedia), bewerkt (een aanrader is de jazz-versie Jacques Loussier Plays Vivaldi) of geremixt – in 2012 nog zeer inventief door Max Richter op Recomposed. Dat is het goede aan een echte evergreen: die is niet kapot te krijgen, zelfs niet door André Rieu.
lees verder>>

Vertigo: duizelingwekkende klavecimbelmuziek door Jean Rondeau

Gepubliceerd op 4 april 2016
Auteur: Erik Derycke
Jean RondeauDe Franse klavecimbelspeler Jean Rondeau liet vorig van zich spreken met Imagine, een album met composities van Bach. Voor zijn tweede release stelde hij een divers programma samen met virtuoos werk van twee Franse barokcomponisten.
lees verder>>

Review: Beethovens vierde en vijfde door Harnoncourt

Gepubliceerd op 22 maart 2016
Auteur: Erik Derycke
HarnoncourtNikolaus Harnoncourt was in de jaren 70 van vorige een van de grondleggers van de authentiek uitvoeringspraktijk. Die aanpak is Harnoncourt heel zijn leven trouw gebleven, en zorgt ervoor dat deze opname van Beethovens overbekende Vijfde Symfonie en de ondergewaardeerde Vierde sprankelend fris klinkt.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE