REVIEWB&W

Naschrift van de fabrikant

Eric de Boer | 16 juli 2009 | B&W

Noot van de redactie: Naar aanleiding van deze test stuurde auteur Eric de Boer een beknopte vertaling van zijn verhaal naar Blacknote directeur Maurizio Aterini, die hij afgelopen jaar ontmoette tijdens de Analoge Dagen in Sneek. Maurizio stuurde de volgende reactie, die wij voor u vertaalden in het Nederlands:

Beste Eric,

Dank je voor de email met de vertaling van de leuke recensie.

Ik ben van mening dat je een erg realistische opvatting hebt over de DSS30 Tube. Ik moet je wel zeggen dat je wat nieuwe informatie mist in je artikel, wat logisch is, juist omdat het ook echt nieuws is.
Ten eerste hebben wij een geheel nieuwe afstandsbediening uitgebracht voor de hele DSS-lijn. Je had helemaal gelijk wat betreft de eerder bijgeleverde versie, die inderdaad bedoeld was voor cd-spelers. Dit komt omdat we in eerste instantie niet bedoeld hadden om het apparaat op afstand bedienbaar te maken. De nieuwe afstandsbediening is enkel voor de DSS-serie bedoeld en veel stijlvoller. Daarbij is met de nieuwe afstandsbediening de DSS zelfs in te zetten als voorversterker met volumebediening en balansfunctie. Eigenaren van een DSS met de `oude` afstandsbediening kunnen deze natuurlijk kosteloos laten omruilen via de leverancier in hun land. In ieder geval hebben we dat punt dus geheel opgehelderd.

Ten tweede het display. Dat is inderdaad kleiner, wederom door de oorspronkelijke intentie om het toestel alleen handbediend te produceren (mede in verband met de kosten van de DSS). Omdat je hem in eerste instantie met de hand zou bedienen, hoefde het display niet zo groot te zijn. Maar de wensen in de markt verschuiven, dus hebben we zoals eerder aangegeven besloten om de DSS wel met een eigen afstandsbediening te gaan leveren. Door het wat kleiner uitgevallen display op het apparaat hebben we daarom besloten om een extra accessoire op de markt te brengen: een 15 centimeter extern display van vier regels grootte, die middels een kabelverbinding op de RS232 poort kan worden aangesloten. Deze is ook gemakkelijk te plaatsen. Later dit jaar zal zelfs een versie met een Touch Screen bediening leverbaar zijn.

Met vriendelijke groet,

Maurizio Aterini

Blacknote Italy

MERK

EDITORS' CHOICE