REVIEWVortex Hifi

Tot slot

"Beste redactie van HIFI.NL,

Bijgaand mijn verslag van de thuistest van de Vortex HiFi power cap. De opdracht was circa 50 woorden. Naar mijn mening veel te weinig om recht te doen aan dit product. Kortom ik ben een beetje uit de bocht gevlogen met het aantal woorden. Het was erg leuk om aan de test mee te mogen doen. Met vriendelijke groet, Wilko Thijssen."

Vortex HiFi Power Cap Sigma, apekool of super tweak?

Hifi is een geweldige hobby waar je eindeloos mee kunt experimenteren. Niets is leuker dan je set iedere keer een beetje beter proberen te krijgen. Daarom was ik blij verrast dat ik eindelijk eens ingeloot was voor een thuistest. Ik mocht de Vortex HiFi Power Cap Sigma testen.

Door enige scepsis overmand stond ik na het openmaken van de envelop ineens te kijken naar een plastic stopcontact kapje met een klein stickertje erop. Wie a zegt moet ook b zeggen, dus aan de slag. De cap in het stopcontact geplaatst en de powercord van mijn set erin. Volgens de instructie zou het geluid van mijn set de eerste uren na de plaatsing van de cap slechter worden. Ik heb meerdere malen naar mijn drie met zorg geselecteerde muziekstukken zitten luisteren, maar hoorde geen verschil.

Vervolgens een groot gedeelte van de dag netjes om de 2 uur geluisterd, maar ik hoorde niet zoveel verschil in het geluid. Moest vervolgens een paar uurtjes weg voor mijn werk, kwam ’s avonds terug en drukte vol verwachting weer op de powerknoppen van mijn set. Tot mijn verwondering was het geluid veranderd. Er was meer rust, het klankbeeld had veel meer lucht gekregen tussen de stemmen en instrumenten en wat ook opviel de stage was verbeterd. Ook mijn vrouw kon bevestigen dat de set beter klonk. De andere dag al vroeg aan de slag voor mijn thuiswerk en tussen de bedrijven door even luisteren.

Het geluid was de tweede dag nog transparanter geworden. Op dag 3 hoorde ik ook nog een waarneembare verbetering in de stage. De overige 4 dagen, de test duurde 7 dagen, kon ik geen verdere verbeteringen meer waarnemen. Eindoordeel: de Vortex HiFi Power Cap Sigma geven meer transparantie, meer stage en rust. De cap wordt een vast onderdeel van mijn set. Wat mij betreft een aanrader en zeker voor de prijs een super tweak.

Set
Versterking: Primaluna en NAD
Weergever: Klipsch Heresy IV
Kabels: Audioquest en PS audio

Muziek
Jamiroquai – Feel so good
Marvin Gaye – What’s going on
John Coltrane – Blue train

MERK

EDITORS' CHOICE