ARTIKEL47 Labs

Muziek, Bach en een eindversterker

De derde en laatste verdieping bood onder andere een verrassing in de vorm van Suzy Wong; De Luidspreker. Maar ook Kingrex, Speakerland, Marantz en Musical Affairs waar DHTRob muziek streamde over de Pel Audio DAC met de Grand Crescendo Appassionata als speaker. Een interessante combi die wist te imponeren.

Bach

Van een heel ander kaliber –namelijk veel compacter- waren de speakers van Rick Bach, die speelde met de kleine S-serie HE monitors die de luisteraar weer wisten te verassen met een formidabele weergave inzake stage en diepte. De speakers werden aangestuurd door een imposante set van Esoteric en nieuw op de X-fi waren de verschillende kabels van de ontwerper zelf. Dat de man een enorme passie heeft voor muziek én techniek blijkt wel uit de kundigheid waarmee hij vertelt over zijn producten en de gebruikte technieken en grondstoffen van deze nieuwe kabels. Binnenkort zal Hifi.nl een recensie verzorgen van één van de producten van Bach.

Bach

Daluso had een ruimte aan de overkant van de gang. De belofte van mooie apparatuur van Reimyo en Bravo luidsprekers werd waargemaakt en de ruimte lag vol met tuningproducten van Harmonix, die ook in de ruimte werden gebruikt. Een draaitafel van Dr. Feickert Analogue was aanwezig maar werd dit jaar niet gebruikt. De prima versterking van Reimyo, waaronder de nieuwe KAP-777 eindversterker, speelde ruimtelijk en vol. Ook in deze ruimte voerde de muziek de boventoon en met mij zaten vele luisteraars te genieten. Toch was deze set in een grotere luisterruimte beter tot zijn recht gekomen, ondanks alle toegepaste tuning van een enthousiaste importeur.

Al met al mocht de tweede editie van de X-fi High End Audio Show een groot succes genoemd worden. Want ondanks de vaak te kleine ruimtes, lage gangen en hoge liften was het zowel het sociale aspect van deze show als de getoonde producten waar de bezoekers warm voor liepen. De gezelligheid en de mooie sets zijn nog steeds een succes en de gratis entree speelt hierin zeker een rol. Bezoekers luisteren niet alleen maar spreken elkaar ook aan om tips te krijgen of meningen uit te wisselen. De winkeliers en importeurs hebben hun best gedaan om een serieuze High End show naar een hoger niveau te tillen en zijn daarin zeker geslaagd. Het stijgende aantal bezoekers en exposanten vraagt om een goede organisatie, maar het resultaat geeft hier wel blijk van. Ik ben wel benieuwd welke locatie volgend jaar gekozen gaat worden…


EDITORS' CHOICE