ARTIKELAudioQuest

Opslag en Back-up van je muziekbestanden

Redactie HiFi.nl | 01 april 2012 | AudioQuest

De klankmatige voordelen van hoge resolutie muziekbestanden die verliesvrij (lossless) en ongecomprimeerd zijn opgeslagen zijn wezenlijk en substantieel. Gelukkig zijn harde schijven de afgelopen jaren steeds  goedkoper geworden voor eenieder die zich wil trakteren op hoge kwaliteit muziekbestanden, die dan wel echte ruimteverslinders zijn.

Bij het kiezen van de juiste verbindingsmethode voor je harde schijf¬†zijn er een aantal valkuilen die je eenvoudig kunt vermijden. Een van¬†de meest voorkomende fouten is het gebruiken van een USB verbinding tussen pc en externe harde schijf en daarbij tegelijkertijd een USB¬†aansluiting te gebruiken voor het decoderen van de audio. Dit veroorzaakt een probleem dat bekend staat als een ‚ÄėSynchronous Conflict‚Äô. Door je externe harde schijf aan te sluiten met een FireWire,¬†eSATA of - als je een NAS gebruikt - ethernet verbinding voorkom je dit probleem.

Alles is belangrijk
Zoals bij ieder audiosysteem is alles belangrijk als je op zoek bent naar de best mogelijk geluidskwaliteit. Of je nu gebruik maakt van een externe USB/FireWire DAC of een AV-receiver, de kwaliteit van de gebruikte DAC is essentieel. Naast de gebruikte voorversterker, eindversterker en luidsprekers is de kwaliteit van de gebruikte bekabeling binnen een computer audio systeem net zo belangrijk als in een analoog systeem. De analoge interconnects die je externe DAC verbinden met de versterker doen er toe, net zoals de AC netsnoeren die je computer audio systeem verbinden met het stroomnetwerk. De computer zelf doet er ook toe.

Aan de slag met Computer Audio 
Nu je bewapend bent met essenti√ęle Computer Audio kennis ben je klaar¬†om van start te gaan. Maar nog belangrijker,¬†geniet en ontdek nieuwe muziek, of herontdek de muziek die je reeds bezit.¬†

MERK

EDITORS' CHOICE