REVIEWB&W

Tentlabs XO-3 en XO-Supply

René van Es | 03 juni 2004 | B&W

Dealers

Tentlabs XO (c) XingoInbouwen van de Tentlabs klok kan geschieden bij een dealer van Tentlabs. Wie handig is en het aan durft doet het zelf. Houdt u er wel rekening mee dat modificeren van invloed kan zijn op de garantiebepalingen. En mocht uw speler ooit defect raken om welke reden dan ook, vertel de reparateur dan duidelijk dat u extra circuits heeft ingebouwd. Het zal niet de eerste keer zijn dat modificaties onnadenkend verwijderd worden omdat men niet weet wat ze zijn en doen. U hoeft er trouwens niet bang voor te zijn dat de modificatie, mits correct uitgevoerd, tot storingen zal leiden. Bij twijfel over het inbouwen zelf, raadpleeg een deskundige. Nog een tip, markeer de fase op de netstekker. Niet zelden klinkt een apparaat “anders” omdat u thuis de fase hebt gedraaid na de ingreep.

Praat eens met Guido en beluister hoe het circuit is gerijpt tot de huidige vorm. Welke onderdelen op specificatie voor Tentlabs worden gemaakt.  Bijvoorbeeld de smoorspoel op de voedingsprint. Een oud principe is in ere hersteld wat vrijwel niemand toepast (zelfs niet in buizen techniek). Het geheel is de status van “thuis” ontgroeid en verworden tot “bedrijf”. Zo groeit mijn begrip voor de verkoopprijs. Enig speurwerk zet de prijs trouwens in een ander spotlight. Concurrenten zijn minimaal duurder tot aan veel duurder. Goedkoper ben ik niet tegengekomen. Het is voor mij ondoenlijk mijn speler keer op keer te laten modificeren met klokken van een ander fabrikaat om zo tot vergelijkingen te komen. Net zo min heb ik zin de modificatie er weer uit te halen. Als ik dat al zou willen! Ik heb de rekening betaald en hou er een duidelijk betere speler aan over. Nu maar hopen dat mijn 1995 Teac het nog lang zal uithouden.

 

Prijzen:

XO 3 clock en re-clock en extra uitgang 139 euro 
XO Supply 89 euro

Fabrikant:
Tentlabs
Geert Grootestraat 31
5643 RB Eindhoven
Email Info@tentlabs.com
Web www.tentlabs.com

 

Gebruikte apparatuur: 

Teac VRDS-T1 CD loopwerk met Trichord Clock 2
Teac VRDS-T1 CD loopwerk met Tentlabs XO 3 en XO Supply
Monarchy Audio DIP Upsampler sample rate converter
Assemblage D2D-1 sample rate converter
Apogee Mini-Dac d/a converter
Marsh Sound Design MSD P2000b voorversterker
Marsh Sound Design MSD A200s eindversterker
JMlab Electra 926 luidsprekers
JMlab Electra SW900 actieve subwoofer
Interlinks analoog: CrystalCable Connect Reference XLR en CrystalCable Connect cinch, Sharkwire voor subwoofer
Interlinks digital: Apogee Wide-Eye
LS-kabels: CrystalCable Speak Reference
Netsnoeren: Kemp, Lapp, rubber, Sign PC-150, CrystalCable Power Reference
Netspanning: Kemp Elektroniks Power Source netfilter, ferriet clamps, separate audiogroep
Meubels en stands: Spectral Straight TV915 meubel
Overige accessoires: Master Base Mbase/1 plaatjes, Acoustic Analysing TVA dempers, VLS spikes, WBT en Sharkwire stekker material

 

MERK

EDITORS' CHOICE