REVIEWImpulse

Impulse IMP

René van Es | 25 november 2003 | Impulse

Retour

De IMP gaat retour Alkmaar. Met pijn in het hart. Al die tijd heeft de IMP op en af de huiskamer van geluid voorzien. Met platen, cd en dvd als bron. Op sommige momenten miste ik het grote systeem dat de luisterruimte normaal siert. Evenzo vaak ook niet en was er tevredenheid. De IMP is een systeem met potentie dat goede stands, goede kabels en mooie apparatuur verdient. Iets meer laag, wat fysiek onmogelijk is met een 14 cm woofer, en mij zou je niet meer horen. Neem de moeite met plaatsing aan de gang te gaan of investeer in mooie subwoofer en je hebt een boeket dat binnen de ruimte volledig opbloeit. Keith Marshall is het kunstje nog niet verleerd en laat zien dat een basreflex uit zijn vingers net zo mooi kan zijn als een transmission lijn destijds. De bamboe uitvoering, de fraaie afwerking en de degelijke uitstraling maken de IMP mede tot een begeerlijke monitor. Tegen de schappelijke prijs van 1400 euro per paar. Zeker en vast op uw shortlist zetten als het bovenstaande u aanspreekt.

Prijs:
Impulse IMP  1400 euro per paar
Meerprijs geolide versie     40 euro per paar

Distributeur:
Hihat Audio Alkmaar
Telefoon: 072 5647577
Web: www.hihataudio.nl
 
Commentaar van Hihat:

René,

Impulse IMPbedankt dat je de IMP zo uitgebreid aan de tand hebt gevoeld en uiteindelijk zo positief beoordeelt. In je luistertechnische opmerkingen herkennen wij veel van onze eigen ervaringen. Heel herkenbaar waren je notities van Astrud Gilberto. Wij draaiden dit nummer veel in de demo op de VAD, waarbij we Joao bij het intro steeds grotendeels hebben geskipped. Ook je experimenten met de subwoofer onderschrijven wij. De IMP is van oorsprong ook ontworpen als een puur 5.1 systeem, waarbij 5 IMP’s kunnen worden gecombineerd met één subwoofer.

Voor degenen die zonder sub willen spelen, hebben wij de VERSO ontworpen. Deze heeft exact dezelfde units als de IMP maar het is een kleine vloerstaander met een wat groter kastvolume. Daarmee is er meer basfundament en vervallen de typische monitorbeperkingen. Ook combinaties van IMP en VERSO zijn goed te maken. We hebben het laag van de IMP zo goed mogelijk recht laten lopen tot pakweg 50 Hz. Het echte laag laten wij liever over aan  de sub.

Toch kun je, zoals je zelf ook stelt, ook zonder sub erg genieten van de IMP. De lage frequenties die de IMP wel weergeeft zijn mooi strak en dat luistert natuurlijk prettig. Wat betreft de stands hebben wij goede ervaringen met bijv de Partington Dreadnought (importeur Joenit ) van ca. 300 euro per set.
Voor de volledigheid melden we nog dat in de serie IMP, VERSO, ARIA ook een center zit, de CENTROE.     
 
Namens Hihat Audio,

Ben Hoedjes

 

Gebruikte apparatuur

Garrard 301 motor unit op DIY console met Pro-ject 9” carbon fiber arm
Benz-Micro Glider L2 low output MC element
Linn Linto phono amp
Teac VRDS-T1 CD loopwerk met Trichord Clock 2
Monarchy Audio DIP Mk 2 anti jitter box
Assemblage D2D-1 sample rate converter
Apogee Mini-Dac d/a converter
Teac P-70 cd loopwerk
Teac D-70 d/a converter
Sony DVP-NS705V dvd speler met en zonder vM modificatie
Musical Fidelity Elektra E50 tuner
Clearaudio Balance voorversterker
Marsh Sound Design MSD p2000b voorversterker
Lua Serena SEL voorversterker
Monarchy Audio SE-100 klasse A mono eindversterkers
JMlab Electra 926 luidsprekers
JMlab Electra SW900 actieve subwoofer
Impulse IMP luidsprekers
Interlinks analoog: Siltech Mxt Professional Series New York, Siltech SQ-88 Classic cinch en XLR
Interlinks digital: Apogee Wide-Eye
LS-kabels: Siltech LS-110 Classic
Accessories: Kemp Elektroniks Power Source netfilter, ferriet clamps, Standesign Saturn 5 audio meubels, Target VW1 wandbeugel, Target HS40 en Spectral BS58 AL speaker stands, Master Base Mbase/1 plaatjes, Kemp, Lapp, en rubber netsnoeren, Siltech  SPX-30 Classic netsnoeren, Sign PC-150 netsnoer, WBT en Sharkwire stekker materiaal, Rothwell In-Line Attenuators, separate audiogroep
Home Cinema:
Marantz DV6200 dvd speler
Marantz SR4300 receiver
Mordaunt-Short MS912 luidsprekers (front)
Mordaunt-Short MS905C luidspreker (center)
Mordaunt-Short MS902 luidsprekers (rear)
Interlinks analoog: nvt
Interlinks digital: Apogee Wide-Eye
Interlinks video: Profigold S-video
LS-kabels: Ocos, Supra 4 mm2 Classic
Accessories: Sharkwire stekker materiaal, Target en Spectral stands


EDITORS' CHOICE