REVIEWSpendor

Spendor S3

Rene Smit | 05 juli 2002 | Spendor

Conclusie

Puur afgaand op het uiterlijk wint de Spendor S3 het met een straatlengte van mijn eigen MA’s. Maar aangezien uiterlijk voor de meeste muziekliefhebbers van ondergeschikt, of in ieder geval minder, belang is dan de geluidsweergave ligt de vergelijking wat genuanceerder.

Zoek je een minimonitor met ruimtelijke weergave, warmte en rust die ook nog eens uitzonderlijk makkelijk te plaatsen is zonder moeite haal je minimaal 85 tot 90% van het maximaal haalbare, waarbij aangetekend moet worden dat de S3 maximaal presteert wanneer hij vrijstaand in de ruimte wordt geplaatst op een stevige stand. De MA’s klinker feller, zijn erg kritisch ten aanzien van de plaatsing en stands en daardoor minder all-round voor de gemiddelde muziekliefhebber.

Na het maken van de aantekeningen voor deze test kreeg ik van de importeur van Sharkwire de beschikking over een andere interlink dan de standaard gebruikte Siltech en dit resulteerde in combinatie met de Spendor S3 tot een weergave die qua detaillering en transparantie in het hoog op een zelfde nivo kwam als de MA’s zonder de warmte in de weergave te verliezen! Met een prijs van 1090 euro per paar is de S3 een buitengewoon fraaie aanbieding zowel op muzikaal als visueel gebied. Combineer deze speaker met een muzikale set en je bent voor jaren gelukkig en hebt tevens de mogelijkheid binnen de S-range door te groeien naar een multi channel combinatie. Een echte winnaar deze S3!

Prijs
1090,- euro (paar)

Gebruikte apparatuur:
Tjoeb SQ cd-speler
Cambridge 500SE cd-speler
Clearaudio Champion draaitafel
Naim Nait3 versterker
Naim Nap90 eindversterker
Naim Flatcap externe voorversterker voeding
Monitor Audio Studio 2se speakers
Interlinks: Siltech ST18G3, Sharkwire Silver Dream, sonic Link Silver Pink
Speakerkabel: Cable Talk 4.2 bi-wire
Accesoires: Soundstyle rack, Target TR60 stands, zelfbouw netfilter

MERK

EDITORS' CHOICE