NIEUWSDenon

Luisteren


Jamie Biesemans | 04 juni 2014 | Denon

We hebben ook heel even kunnen luisteren naar de HEOS-speakers, onder meer in een knappe stand die ingericht was als een volledige woning. Daarbij viel voor ons vooral de mooie kwaliteit van de HEOS 7 op en de sterke prestaties van twee HEOS 5-speakers die in een een stereopaar waren opgesteld.

De HEOS 3 presteerde qua detail heel goed, maar in de demo die wij hoorden ontbrak toch het laag. Al is dat niet verbazend gegeven de beperkte grootte van de speakers. Niettemin kan je duidelijk merken dat Denon veel werk stak in de klankkwaliteit.

We kregen van Denon ook wat te horen over hun strategie voor HEOS. De ambitie is er duidelijk, maar hoe gaan ze het aanpakken? In de Benelux komt HEOS vanaf augustus op de markt. In eerste instantie wordt er gewerkt via dealers, die ook ondersteunend marketingmateriaal krijgen, zoals een mooie display. Direct online verkopen, zoals Sonos, gaat Denon niet doen.

Het merk haalde ook onderzoek aan waaruit blijkt dat veel mensen die een eerste speaker kopen voor een multiroomsysteem binnen 90 dagen een tweede apparaat aanschaffen. Eens dat ze die aankoop hebben gedaan, blijven de meesten binnen dat systeem verder werken.

Om daar op in te spelen, heeft Denon een promotie bedacht: wie binnen 90 dagen een tweede HEOS-speaker aanschaft, krijgt twintig procent korting. Er komen ook proefabonnementen op streamingdiensten.

Het zal alleszins knokken worden, want Denon moet het opnemen tegen een gigant. De multiroommarkt wordt grotendeels beheerst door Sonos en dat bedrijf investeert heel veel in marketing. En er zijn nog concurrenten: Samsung heeft ambitieuze plannen met een eigen systeem dat inhaakt op z'n televisies en surround biedt, terwijl Bluesound ook een mooi ecosysteem heeft uitgebouwd. Het wordt dus uitdagend inderdaad, maar naar ons gevoel neemt Denon wel een goede start. Dat wordt spannend!

MERK

EDITORS' CHOICE