(Gesponsord artikel)



HI-VISIT

Muziekliefde

Anneke Ruys | 04 maart 2010

De rondleiding door Olie & Olie door bedrijfsleider Pim Kalkhoven begint na het genot van een geurige kop koffie. Wat je meteen opmerkt bij Olie & Olie is de rust die de zaak uitstraalt. De winkel is uiterst ruim opgezet en de klanten kunnen er geheel op hun gemak hun keuzes maken zonder dat ze daarbij gestoord of afgeleid worden.

Olie en Olie - foto Paul Vermeulen
(c) Foto: Paul Vermeulen

Pim Kalkhoven (op de foto links, naast Jan Olie) is écht de juiste persoon op de juiste plaats in Olie & Olie. Hij vertelt vol passie over zijn achtergrond en vooral over zijn grote liefde: de muziek. Als enthousiaste muziek- én filmliefhebber weet hij als geen ander waar de gretige kopers naar op zoek zijn. “Ik verzamel al muziek sinds ik een klein jongetje was: elpees, singles, cd’s. Mijn platen heb ik ooit allemaal verkocht en soms heb ik daar nog stiekem een beetje spijt van, puur vanuit nostalgie De afgelopen jaren is weergavekwaliteit van film en muziek natuurlijk drastisch verbeterde met de komst van hoogwaardige apparatuur en nieuwe technieken zoals HDTV, SACD, DVD-A en natuurlijk Blu-Ray en zeer binnenkort 3D HDTV .

Olie en Olie - foto Paul Vermeulen
(c) Foto: Paul Vermeulen

Zelf heb ik nu en zeer interessante film- en muziekcollectie op verschillende media waarvan tegenwoordig een groot deels is verzameld op de computer, vooral populaire muziek. Door de jaren heen heb ik van alles gekocht en verzameld: van pop tot rock en van blues tot jazz en van klassiek tot wereldmuziek wel met een voorkeur voor de échte rockmuziek uit de 70’s en 80’s: van AC/DC, The Police tot Van Halen. De allereerste plaat die ik ooit kocht was ‘Face The Music’ van Electric Light Orchestra uit 1975. Muziek is altijd onmiskenbaar aanwezig geweest in mijn leven. Ik zou echt niet zonder kúnnen. Ik ben blij dat ik kan zeggen dat ik van mijn hobby mijn werk heb gemaakt.

 


EDITORS' CHOICE