REVIEW

Toegevoegde waarde?

Sander van der Heide | 08 oktober 2011

Het wordt moeilijker als je een 2D tekening hebt, waarbij het karakter zulke overduidelijk 3D elementen bezit, dat een 2D-plaatje op een plek in het 3D beeld, niet voldoet. Zo heeft de koninklijke adviseur Zazou, de stem verzorgd door Rowan Atkinson, een snavel en een paar vleugels die op overtuigende wijze zijn bewerkt naar het 3D-universum. Alles bij elkaar heeft de omzetting naar 3D vier maanden geduurd.

De audiomix zou ook aangepast moeten zijn naar 7.1/3D Disneymix. Mij viel het niet zo op dat het het überhaupt surround was. Er gebeurde wel heel veel in het middenkanaal en af en toe moest ik me echt concentreren om iets om heen te horen. Het viel nog het meeste op in de stiltes, als in de avond overal de sprinkhanen zijn te horen. Verder had ik weer het idee dat audio wat uit sync lag, maar dit schijnt nogal eens voor te komen. Het is dan de combinatie van het filmbestand, de projector en het audiosysteem.Gepaard met het feit dat de beelden toch wat gedateerd overkomen en niet heel erg scherp waren, zou ik nog even de hand op de knip houden en wachten op de 3D Blu ray release. Ik heb wat voorproefjes hiervan gezien en dat was superstrak en supersync. Maar zelfs dan voegt 3D nog niet heel veel toe.

Dus ik moet niet naar de bioscoop, of niet eens de 3D Blu-ray kopen? Natuurlijk wel, want The Lion King blijft gewoon één van de sterkste animatiefilms van Disney en ook na 17 jaar is het tempo en de timing in de film zo briljant dat het weer een genot is om deze film op een groot doek te kunnen zien. Maar vooral de Blu-ray zal vermoedelijk weer verplichte kost worden.


EDITORS' CHOICE