Rotel RCX-1500

Max Delissen | 28 december 2010 | B&W CM series

Volgens de doos is deze nieuweling in het Rotel-assortiment een Internet Radio / FM / CD Player / Stereo Receiver, maar in werkelijkheid zelfs nog meer dan dat. In één relatief kleine behuizing zijn namelijk naast een krachtige klasse-D stereo versterker van 100 watt een FM-tuner, een 24bit/192kHz D/A converter, een cd-speler, een DAB module, en een netwerkspeler (via ethernet of Wifi) met internetradio ondergebracht. Het is daarmee een uiterst flexibel apparaat dat op hoog niveau muziek kan maken en weinig ruimte inneemt. Een welkome aanvulling is dat het apparaat (na online registratie) ook via een duidelijke gebruikers-interface op internet kan worden ingesteld.



Wanneer de RCX-1500 via Wifi in verbinding staat met een netwerk, computer of NAS is de data-overdracht beperkt tot 11 Mb/s, wat naar huidige maatstaven aan de lage kant is. Dat is voor internetradio en het streamen van 44.1 kHz 16 bit materiaal weliswaar ruim voldoende, maar als je HD-muziekmateriaal via het netwerk wil weergeven kun je dat beter via een ethernetverbinding doen.

Goed nieuws is trouwens dat na een recente software-update ook het veelgebruikte Flac (alleen niet via de USB-ingang) bestandsformaat wordt ondersteund. Over het ontbreken daarvan werd in eerdere publicaties (niet geheel onterecht) een beetje gemopperd, maar dat is dus niet meer nodig.

MERK

EDITORS' CHOICE