REVIEWTangent

Gebruik

Behalve een internetradio (waarover ik dadelijk wat meer ga vertellen) is de Tangent QUATTRO MKII ook geschikt om als mediaplayer muziekbestanden van uw computer af te spelen. Wederom via het al dan niet draadloze netwerk. Hiervoor dient u de map op uw harde schijf waarin de muziekbestanden staan via het netwerk te delen (de handleiding vertelt u hoe dit moet). Op de QUATTRO MKII zitten de gebruikelijke bedieningsknoppen als Play, Stop, Previous, Next en Shuffle, en met de Browse knop kunt u door een zelf samengestelde afspeellijst scrollen op zoek naar een andere track. En klein puntje van kritiek zou kunnen zijn dat de QUATTRO MKII geen afstandsbediening heeft, en dat het display aan de kleine kant is. In de meeste gevallen is dat geen probleem, want vaak zult u de QUATTRO MKII gebruiken op plaatsen waar u hem sowieso binnen handbereik heeft (zoals de keuken, slaap- of studeerkamer).



Maar omdat de QUATTRO MKII ook de mogelijkheid biedt om via een stereo output met uw geluidsinstallatie te worden verbonden kan het wel eens lastig zijn om te zien wat er in het display wordt weergegeven. Over dat display gesproken: de achtergrondverlichting daarvan is in 31 stappen instelbaar. Er zijn drie standen; Active, Inactive en Standby. In de Standby stand geeft de QUATTRO MKII de tijd weer, want er is ook een wekkerfuntie aanwezig. De Active stand is ingeschakeld tijdens het bedienen van de QUATTRO MKII, en als er 30 seconden geen gebruikersactiviteit is geweest stelt het display zich in op Inactive. Voor iedere stand is een waarde in te geven voor de intensiteit van de achtergrondverlichting. Handig!

Waarom internetradio?

Wat is er nu zo leuk aan een internetradio als de Tangent QUATTRO MKII? Er zijn redenen genoeg te bedenken. Gebruiksgemak is er één van. De publieke en commerciële radiozenders op de kabel (of in de ether, maar niemand weet hoe lang dat nog duurt) gaan steeds meer op elkaar lijken, en niet iedereen is gecharmeerd van het oeverloze gezwets van `grappige` plaatjesdraaiers wiens ego het enige lijkt dat telt. Daarom stemmen steeds meer mensen af op radiostations die continu muziek uitzenden. De keuze daarin is echter beperkt, zowel in aantal als in beschikbare genres. Internetradio is dan een zeer bruikbaar alternatief, maar niet iedereen kan of wil daar de hele dag de computer voor aan laten staan. De QUATTRO MKII ontslaat u van die plicht, door zelfstandig te kunnen functioneren.

Een andere reden is het enorme aantal beschikbare zenders. Wat uw niche in muziekkeuze ook is, op internet is het te vinden. Houdt u van gabber? Is er... 50`s Jazz? Dito. Metal, klassiek, jaren `70 pop? Check... Het gevaar dat daarin schuilt is trouwens ook een beetje dat zich een zekere nervositeit van de luisteraar meester kan maken. Want er is zo veel dat er vast nog iets leukers te vinden is. Zeker in het begin zult u eindeloos door de beschikbare zenders wandelen om te luisteren wat er allemaal te krijgen is. Gelukkig kunt u uw favorieten opslaan in de QUATTRO MKII, dus als u iets leuks tegenkomt hoeft u die zender alleen maar even vast te leggen, en de volgende keer dus niet meer zo lang te zoeken. Via de website van Reciva kan het aantal voorkeurszenders trouwens nog flink uitgebreid worden.

MERK

EDITORS' CHOICE