REVIEWTangent

Tangent Cinque in de praktijk

Marc Brekelmans | 21 februari 2008 | Tangent

De bediening van de Cinque is eenvoudig. Het kan praktisch allemaal zonder gebruik van de meertalige handleiding. Het display is tijdens gebruik wit verlicht, maar als de radio als wekker gebruikt wordt moet het apparaat in standby-modus worden gezet nadat de wektijd is ingesteld, om de gekozen bron als weksignaal te laten horen. Anders kiest het apparaat zelf voor het ingebouwde zoemertje. De verlichting van het display gaat in stand-by modus na enkele seconden uit. Het is dan ook niet mogelijk om in het donker de tijd van het display af te lezen.

De geluidskwaliteit uit de aan de bovenkant gemonteerde luidspreker is beter dan je zou verwachten van zo`n klein apparaat. Er wordt een volwassen basgeluid geproduceerd, dat overigens in het menu ook nog bij te regelen is. Omdat de luidspreker naar boven afstraalt zal bij sommige toepassingen behoefte zijn aan meer hoge tonen. En die zijn uiteraard ook aan te passen in het menu.

Al met al een apparaat dat, na een zeer korte gewenningsperiode, gemakkelijk in de omgang is, en prettig om naar te luisteren. 



Belangrijkste kenmerken


Luidspreker:
Full range 3” basreflexbehuizing

Systeemvermogen:
5 Watt RMS

Frequentierespons:
80 – 20.000Hz

Afmetingen:
125x210x200mm (hxbxd)

Ingang:
aux 3.5 mm

Uitgang:
koptelefoon, line-out

Kleuren:
walnoot, hoogglans wit, hoogglans zwart en hoogglans rood 


Prijzen en beschikbaarheid

De Tangent Audio Cinque is bij de geautoriseerde vakhandel verkrijgbaar vanaf 299,95 euro (houtnerf) en 319,95 euro (hoogglans). 

MERK

EDITORS' CHOICE