Musical Fidelity set

Werner Ero | 21 januari 2003 | Musical Fidelity

Musical Fidelity A3.2 geïntegreerde versterker (1.650,- EUR)

A3.2 versterker musical fidelity_21-1-03222Het eerste wat mij opvalt als ik deze opvolger van de A3 versterker aanschouw is zijn imposante uiterlijk en de oerdegelijke constructie. Overal waar je kijkt is het (massief) aluminium of metaal wat de klok slaat. Ontwerper Antony Michaelson heeft zijn lesje uit het verleden wel geleerd en de huidige producten van Musical Fidelity zijn bijzonder van styling en lijken haast wel gemaakt voor de eeuwigheid. Het front kent alleen de hoognodige bedieningsorganen welke logisch zijn gerangschikt. Vooral de volumeregelaar schijnt bij MF steeds maar grotere vormen aan te nemen en de knop heeft dan ook enorme afmetingen. Ook al is het apparaat met zorg afgewerkt de vormgeving is niet geheel mijn ‘cup of tea’. Hoewel wel lekker eigenzinnig doet de façade naar mijn smaak net wat té imponerend aan. Vooral het vele schroefwerk duizelt mij een beetje en kan volgens mij best wel wat minder. Gelukkig is het geborstelde goud in combinatie met aluminium van de Nu-Vista M3 versterker teruggebracht bij dit product naar één kleurig metaal. Ach, smaken verschillen gelukkig nu eenmaal.

Op de bovenzijde van de stevige kap vinden we links en rechts de nodige perforaties voor koeling. De breedte van het apparaat is met zijn 44cm zo’n beetje standaard te noemen. De hoogte is 10cm en met zijn 40cm diepte reikt de versterker wel behoorlijk ver naar achteren. Iets om rekening mee te houden met een mogelijke plaatsing in een kast of audiorack. De achterzijde is keurig opgebouwd en kent een duidelijke en overzichtelijke opzet. Alle connectoren en zelfs de luidsprekerterminals zijn verguld. Deze laatste zijn per kanaal mooi gescheiden zowel links- als rechtsachter gemonteerd en kunnen maximaal 4mm draad bevatten. Ook banaanstekkers en spades kunnen een plaats vinden bij deze connectoren. Omdat ik niet de juiste maat Torx schroevendraaier in huis heb kan ik jammer genoeg niet de kap te lichten voor een nauwkeurig inspectie van de binnenkant. Wat ik turend door de ventilatiegleuven in ieder geval wel kan zien is de strikt gescheiden opbouw per kanaal met een strak afgewerkte printplaat en voor ieder kanaal een aparte ringkern trafo van normale afmetingen.

A3.2 versterker musical fidelity_21-1-03222

Voor zover ik kan zien wordt er van goede componenten gebruik gemaakt zoals gasdichte relais voor de ingangskeuze en hoogwaardige elco’s van Jamicon. De versterker telt 6 paar ingangen waaronder de aan een revival bezig zijnde phonotrap welke bovendien omschakelbaar is van ‘moving magnet’ naar ‘moving coil’ elementen. Dit door middel van een aan de achterzijde geplaatste drukschakelaar. Er zijn twee uitgangen aanwezig waaronder één bedoeld voor een opnametoestel en de ander als pre-out. Onder de geperforeerde kap ontwaar ik de twee behoorlijk grote koellichamen waarop de zware Sanken eindtransistoren geplaatst zijn. Bij normaal gebruik worden ze maar net handwarm dus met de koelcapaciteit zit het wel snor. De op afstand bedienbare versterker kent een motorvolumeregelaar van het merk Alps welke door middel van een as wordt aangestuurd. Hierdoor is het voor de fabrikant mogelijk geweest deze regelaar een optimale plaats op de printplaat te geven.
Alle aanwezige schakelopties aan de voorzijde worden geïllustreerd door de in de mode zijnde blauwe led’s welke bij een opstelling op ooghoogte véél te fel zijn! Alle bezoekers die de set gezien en gehoord hebben maakte melding van deze priemende lichtbundeltjes die in het donker wel op mini zaklantaarntjes lijken. Fabrikant, mag dit niet een beetje minder?! Oh ja, de versterker levert een dikke 100 Watt per kanaal en is ook stabiel aan moeilijke lasten. Een stabiele voeding is trouwens één van de ontwerpspeerpunten van Musical Fidelity.

MERK

EDITORS' CHOICE