NIEUWSAVNUE

Pagina 2

Werner Ero | 27 december 2016 | Fotografie Werner Ero

“Een heel mooi voorbeeld zijn mensen die voor draadloze luidsprekers komen. Wat ze daarbij doorgaans meteen over het hoofd zien of eigenlijk gewoon niet weten, is dat een draadloze luidspreker natuurlijk ook minimaal van een netsnoer is voorzien. De verbinding of gegevensoverdracht van bijvoorbeeld een router of tablet mag dan wel draadloos zijn, helemaal zonder draden gaat het nu eenmaal nog niet. Zeker wanneer mensen dan toch voor de hoogste kwaliteit willen gaan, tonen wij ze dat als je het slim aanpakt met bijvoorbeeld een mooi bijpassend meubel, de zichtbare kabels tot een minimum kunnen worden beperkt. Waar het in de praktijk dus heel vaak op neerkomt, is dat je als winkel in staat moet zijn maatwerk te leveren. De klant vraagt om oplossingen voor zijn behoeften en die dienen wij als winkel, in vergaande samenspraak, zo naadloos mogelijk in te vullen.’”

Mutrox Soundframe

“Omdat de uitleg van het gesproken woord niet altijd genoeg is of tot de verbeelding spreekt, zijn we hard aan het werk om in onze winkel steeds meer praktijkvoorbeelden te laten zien. In het nieuwste gedeelte wat zeer recent is gerealiseerd, willen wij onze klanten in een echte woonsituatie tonen wat er vandaag de dag al mogelijk is qua onzichtbaar geluid. Want één of meerdere van die ‘draadloze’ Bluetooth speakers zijn natuurlijk wel leuk en je kunt er inmiddels zelfs al verrassend goed geluid mee bereiken. Maar zoek je echt hoge kwaliteit, dan dien je of nog steeds afzonderlijke hifi componenten met visueel duidelijk zichtbare luidsprekers aan te schaffen, of je kiest uit de alsmaar beter presterende inbouwweergevers - al dan niet in een Soundframe van de firma Mutrox.”

Inbouw luidsprekers ken ik wel, maar wat moet ik mij dan bij zo’n Soundframe voorstellen? “Een Soundframe is een specifiek vooraf gespecificeerd in verschillende compartimenten onderverdeelde behuizing. Een frame dat je als één geheel aan de muur hangt en die vooraf aangepast kan worden aan een grote reeks aan merken en typen inbouwluidsprekers. Daarbij wordt als kers op de taart ook een mooie centrale plaats geboden aan een flatscreen. Het grote voordeel is dat naast het achterwege laten van hak- en breekwerk, verder alle snoeren en natuurlijk alle luidsprekers volledig aan het oog zijn onttrokken! Zelfs een subwoofer en de behorende elektronica kunnen onzichtbaar in een in dezelfde stijl uitgevoerd bijbehorend meubel naadloos worden geïntegreerd. Vanzelfsprekend zijn deze bijzonder innovatieve meubels ook nog in legio kleuren en afwerkingsvarianten leverbaar.”

“Het moge duidelijk zijn dat wij hier heel veel van gaan verwachten. Want hiermee bestaat nu eindelijk eens een echt legitieme en heel goed werkbare oplossing. Een sfeervolle presentatie die naast een prachtig visueel totaalgeheel de consument ook echt de keuze geeft om met behoud van een werkelijk goede weergave, het AV systeem wel of niet zichtbaar te presenteren. In dit zelfde winkeldeel gaan we trouwens naast de grote comfortabele zitbank met zicht op het Soundframe, ook een mooie grote tafel met stoelen plaatsen. Hierdoor kunnen we nog meer de in bepaalde gevallen gewenste afzondering creëren. Rust die nodig is om bijvoorbeeld projecten of andere zaken met de klant te kunnen doorspreken.”

Ontzorgen XXL

‘Zoals je nu met eigen ogen hebt kunnen zien, is onze winkel continu in beweging. Inzichten worden daarbij aangepast en zo ook gefaseerd het winkelinterieur doorgevoerd. Alles in dienst om onze klanten zoveel mogelijk te ontzorgen. Vaak gaan we hier zelfs zover in, dat je het gekscherend bijna ‘ontzorgen XXL’ kunt noemen. Een mooi voorbeeld hiervan is netwerkaanleg of de implementatie van domotica toepassingen.

Natuurlijk willen we allemaal het liefst een volledig naadloze en vooral snelle integratie. Gebruikmakend van bijvoorbeeld RTI afstandsbedieningen en applicaties, is dit ook allemaal daadwerkelijk mogelijk. (met één app op tablet of smartphone en aansluitende afstandsbedieningen, kan letterlijk alles in één oogopslag worden bediend!). En gaat er dan eens een keer toch wat onverhoopt mis, dan hebben wij de expertise en medewerkers in huis om het probleem met zo min mogelijk overlast weer snel vlot te trekken.”

Conclusie

Mijn bezoek aan Audio TV Centrum is mij zeer goed bevallen. In eerste instantie vooral door de wijze waarop u als klant serieus wordt genomen. Maar daarna zeker ook door het opvallend brede en in iets mindere mate diepe assortiment. Samen met dit uitgewogen assortiment, is deze winkel enorm sterk in zijn vooruitstrevende klantvoorlichting. Koppel deze eigenschappen daarbij aan het hoge productkennisgehalte, de bekende Brabantse gezelligheid, het gratis naast de winkel parkeren en de grensverleggende nazorg en je hebt een winkel die in staat is om tot volle tevredenheid van alle partijen werkelijk langdurige klantcontacten aan te gaan.


EDITORS' CHOICE