REVIEWTeufel

Teufel Rockster XS: pagina 2

Patrick van Dijk, postbezorger

Op de vraag of Patrick de Teufel Rockster XS uitvoerig heeft kunnen testen antwoord hij volmondig ‘ja’. Patrick: “Nou ja, zo overal waar je maar kunt bedenken. Alleen niet naar het strand, dat vond ik toch wel wat link met al dat zand. Hij is weliswaar ook waterbestendig, maar dat zand is toch weer een ander verhaal. Voor de rest is de Teufel overal mee naar toe geweest, in de tuin en in huis. Dat is ook erg makkelijk, vanwege zijn compacte afmetingen. Bij het uitpakken dacht ik eerst nog wel ‘wat een zwaar ding’, gezien zijn formaat. Door dat formaat denk je bijna automatisch van ‘daar kan geen fatsoenlijk geluid uitkomen’. Maar dus wel, bleek al snel. Ik heb nog helemaal geen ervaringen met Bluetooth speakers. Nou ja, dat is niet helemaal waar, we hadden al een soort poef met ingebouwde speaker, gekregen bij ons nieuwe bankstel. Maar daar kwam echt geen behoorlijk geluid uit. Deze Teufel daarentegen wel. Ik kreeg hem ook vrij gemakkelijk aan de praat. Wat ik wel een beetje raar vond was de oplaadaansluiting. Die zit precies aan de andere kant van de bedieningsknoppen. Als je de speaker dan oplaadt, kun je niet bij die knoppen. Nou ja, verder was dat niet zo’n probleem.”

“Zo klein? Daar kan geen fatsoenlijk geluid uit komen!”

Waar heb je de Teufel speaker nog meer gebruikt? Patrick: “Ja, voor mijn werk. Ik ben postbezorger en ik vind het wel fijn om daar muziek bij te hebben. Nou mogen wij niet een hoofdtelefoon op tijdens het werk, logisch natuurlijk, dat zou tijdens het fietsen ook te gevaarlijk zijn. Maar zo’n speaker achterop de fiets vind ik best wel fijn. Tijdens het post afleveren zelf heb ik hem meestal wel uit, maar tijdens het fietsen van straat tot straat heb ik hem dan aan. Ik vond het geluid echt heel goed. Ik hou zelf van Top 40 en housemuziek. Thuis heb ik de speaker veel via de radio beluisterd. Dat vond ik ook heel prettig klinken. Radio 538 en 3FM luister ik vaak. Eén ding vond ik niet handig. Als ik gebeld werd, moest ik eerst de speaker uitzetten. Daar zou een mute-knopje handig voor zijn.”

Jacqueline van Acquoij, stewardess

Ons laatste panellid heeft alvast de prijs gewonnen voor het letterlijk ver gaan met de Teufel Rockster XS. Dat is ook niet verwonderlijk, gezien haar beroep van stewardess. Een maand lang heeft Jacqueline de Bluetooth speaker uitvoerig aan de tand kunnen voelen. Daarbij heeft de speaker reeds menig land mogen bezoeken waar wij alleen nog maar van hebben kunnen dromen. Vertel Jacqueline, waar zijn jij en de Rockster overal geweest? Jacqueline: “De afgelopen tijd ben ik gevlogen naar Qatar, Aruba, Canada en diverse Europese landen. Die Teufel was echt een fijn cadeautje dat ik snel heb uitgepakt (wat is er leuker voor een vrouw…?). Bij opening zag ik mooie, zwarte, degelijke verpakking met een heel compact stevig boxje. Met mijn werk als stewardess is deze speaker het ideale formaat om mee te nemen en zeker omdat hij er robuust uitziet en volgens mij best tegen een stootje kan. Ik was zeer benieuwd naar het geluid en het gemak om snel aan te sluiten. De gebruiksaanwijzing die er bij zit is overzichtelijk en makkelijk te gebruiken.

Als eerste heb ik mijn Samsung Galaxy S6 Edge aangesloten: dat ging heel erg snel en gemakkelijk! En dan hoor je voor het eerst het geluid. Ik heb door mijn werk al heet wat boxjes voorbij zien komen, maar de Rockster rockt qua geluid, wat een genot. Ook via mijn iPad was de koppeling snel tot stand te brengen. Toen heb ik ook nog de pairing met mijn Samsung Curved TV geprobeerd. Helaas ging dat niet via Bluetooth maar via een extern stekkertje, dat ik gelukkig in huis had. Ook daar kwam mooi geluid uit, maar  voor een optimale beleving heb je denk ik twee boxjes nodig. Daar ben ik dus ook eigenlijk wel heel benieuwd naar.”

“Iedereen was enthousiast. Ik kreeg al de bijnaam Jacky Rocks.”

En vervolgens ben je met de Teufel Rockster de hele wereld over gereisd? Jacqueline: “Yes. De Rockster neemt niet veel ruimte in mijn koffer in en is degelijk gebouwd dus ideaal om mee te nemen. We begonnen op het strand, samen met de hele crew. Die was unaniem enthousiast over het geluid. Ik heb een goede promotie voor het merk Teufel gedaan, haha. Door mijn beroep slaap ik op de meest vreemde momenten en is het niet altijd makkelijk om in slaap te komen. Met mijn app ‘Calm Radio’ door de speakers van de Rockster heb ik afgelopen maand heerlijk geslapen, er komt namelijk heel fijn geluid uit.

Na een lange vlucht hebben we natuurlijk ook wel eens een crewborrel. Weer heb ik de Rockster aangezet, nu met wat andere muziek voor laat op de avond. De speaker Rockster liet een geweldige bas horen: iedereen weer enthousiast. Ik kreeg al de bijnaam Jacky Rocks!” Kortom, samengevat? Jacqueline: “Voor 200 euro heb je volgens mij in vergelijking met andere speakers een geweldige geluidsexperience, die makkelijk mee te nemen is en tegen een stootje kan. En: ideaal voor onderweg om nog even je telefoon mee op te laden. De accuduur is ook prima. Enige minpuntje is misschien dat de zijkanten snel vies worden, omdat je hem natuurlijk overal mee naar toe sleept. Mijn inziens ook ideaal voor in de badkamer omdat hij spatwaterdicht is!”

We hebben het toch nog even ‘exact’ nagevraagd… de vluchtroute van de Teufel Rokster XS verliep van het strand van Aruba naar het zwembad in Doha, vervolgens naar een hotelkamer in Calgary en ook nog naar verschillende bestemmingen in Europa. Soms zou je zelf een Teufel Rockster XS willen zijn!

MERK

EDITORS' CHOICE