HI-VISITHifi Solutions

HiVisit Hifi Solutions: pagina 2

Rob Nijman | 27 september 2016 | Fotografie Beeldhouwers
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 26 juli 2016

Stream to the Future

Met streaming audio ligt er een hele interessante periode voor de boeg, meent Rick. Ook daarin merkt hij namelijk dat de klant doorgaans minder goed geïnformeerd is dan wordt aangenomen – ook bij HiFi.nl. Het is makkelijk om er vanuit te gaan dat iedereen wel weet wat er in de markt is, en vooral wat de mogelijkheden anno nu zijn, maar in de praktijk kun je ook hier de vergelijking maken met een bezoek aan Mandemakers. Een overvloed aan keuzes waar alleen de juiste gids raad mee weet.

“Streaming is voor de buitenwacht bovendien nog lang niet zo sexy als het eigenlijk is, er moet nog wat lingerie omheen.” Klanten blijven zich verbazen over zaken als gebruikersgemak en weergavekwaliteit, want dat blijkt bij het grote publiek nog helemaal niet zo bekend te zijn als wij toch altijd wel aannemen. Een schone taak dus ook voor een platform als HiFi.nl. Klanten lopen binnen omdat ze van merken als Sonos gehoord hebben, en vertrekken met een fraaie nieuwe streamingset die verbazingwekkend veel meer kan – qua bediening, gemak en muziekbibliotheek – dan ze verwachten, en ook nog eens veel beter klinkt. “Ik heb echt heel veel zin in de komende drie, vier jaar,” besluit Rick. “Met streaming is zoveel meer mogelijk dan met de ‘klassieke hifi’ en het is aan ons om uit te leggen waar we de mensen blij mee kunnen maken.”

MQA-demo

Om tot slot een uitstekend voorbeeld te krijgen van hoe ver streaming ook kwalitatief is gekomen, duiken we nog even in de dedicated Meridian MQA demoruimte, waar een set luidsprekers nogal opvallend opgesteld staat. Opvallend, omdat de luisterruimte in de breedte ingedeeld is, waar je normaal gesproken de diepte verwacht. Dwars in het vertrek dus, met links de bank en rechts de set. Het maakt voor Meridian niet uit, zo blijkt. De 88k MQA-weergave op de actieve speakers doet denken aan een topdraaitafel. Geen kleuring, geen positie van speakers of reflecties, en een groter podium dan de ruimte zelf. “En dat MQA zit straks gewoon in Tidal, en op de Bluesound Node2. Streaming heeft het allemaal.” Reden te meer om de komende jaren rooskleurig tegemoet te zien. 

(MQA - wat is dat nou eigenlijk?)


EDITORS' CHOICE