HI-VISITGydotron Audio

Kijken naar de Toekomst

Max Delissen | 29 december 2015
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 25 december 2015

Bij Gydotron is de afgelopen jaren, in weerwil van de sombere tijden in de hifi, héél hard gewerkt. Er is veel geïnvesteerd, in producten én in tijd, en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Inmiddels is de blik van Guido en Katrien weer volledig op de toekomst gericht. “Ik denk dat we de samenstelling van ons assortiment wel zo’n beetje voor elkaar hebben,” zegt hij. “Al komen we af en toe nog steeds waanzinnig mooie hifi tegen die we graag in ons pakket opnemen, wat we dan ook gewoon doen. Maar nu is het tijd geworden om nóg meer te focussen op wat we al hebben. Ik kan over elk product naar waarheid vertellen dat het door ons persoonlijk is geselecteerd en ik kan ook uitleggen waaróm we dat hebben gedaan."

"Soms zit hem dat in innovatie, of in praktische mogelijkheden, maar wat alle producten met elkaar gemeen hebben is dat ze muziek maken op een manier die ons in het hart raakt. Muziek is hier het begin- én het eindpunt van alles wat we doen, maar we weten zo langzamerhand ook heel goed te bewijzen dat topklasse hifi het allerbeste middel is om nóg meer te genieten van muziek. Daarmee hoeven we trouwens niet per se de grootste winkel te worden, als we maar 500% achter onze producten kunnen staan om ons enthousiasme één op één te kunnen overbrengen op onze klanten, en kunnen samenwerken met mensen die ons zowel zakelijk als persoonlijk goed liggen. Dan is iedereen gelukkig en kunnen we blijven doen wat we het allerleukste vinden.”

Passie en Perfectie 
Ik heb het al eens eerder geschreven: als je een tijdje bij Guido en Katrien bent is het vrijwel onmogelijk om niet geïnspireerd te raken door hun passie. Voor muziek, voor hifi en voor hun unieke manier van ondernemen, maar ook voor vriendschap en andere goede dingen des levens. Je kunt ook niet anders dan bewondering krijgen voor hun streven naar perfectie en harmonie. Niet op een geforceerde manier, maar door geduldig en doelgericht dingen te proberen en met elkaar te vergelijken, en door open te staan voor de input van anderen. Een bijzonder stel met een bijzondere winkel, dat is de kortste maar daardoor ook nogal ontoereikende samenvatting van wat Gydotron is.

Op het moment dat ik dit schrijf zit er weer een Pastorijshow aan te komen (op 16 en 17 januari 2016, red.), en dat is een mooie gelegenheid om eens kennis te gaan maken en van prachtige muziek en hifi te genieten. 


EDITORS' CHOICE