NIEUWS

Wandmontage

Thomas van den Bossche | 07 augustus 2014

Als het gekozen home automation systeem toelaat om de bediening over te laten aan ┼Ż┼Żn of meerdere iPads, is het dan een goed idee om voluit voor die optie te kiezen? Sowieso is het raadzaam om minstens ┼Ż┼Żn bekabelde bedieningsinterface te voorzien van de fabrikant van het home automation systeem zelf. Deze kan dan eventueel aangevuld worden met ┼Ż┼Żn of meerdere draadloze iOS-bedieningsinterfaces, zoals een iPad, een iPod Touch of een iPhone. Een iPad - of een ander iOS apparaat - kan ook als on-wall of in-wall oplossing dienst doen. Daartoe zijn er een heleboel montage oplossingen beschikbaar, het ene al wat verfijnder dan het andere. Sowieso moet je er wel rekening mee houden dat het op geen enkele manier mogelijk is om een iOS-apparaat aan een vaste netwerkverbinding te koppelen. Toch een behoorlijk nadeel, want een vaste netwerkverbinding is en blijft een stuk betrouwbaarder dan een Wi-Fi verbinding.


iPort & Vogel├Ľs
De CM-IW2000 van iPort laat je toe om de iPad in de muur te monteren, waarbij de iPad meteen ook aan het stroomnet gekoppeld wordt. Goed om weten is dat je met deze oplossing de iPad zowel in portret- als in landschapsmodus kunt gebruiken. Dezelfde fabrikant komt nu ook met het LaunchPort systeem. De LaunchPort WallStation maakt gebruik van inductie om de iPad op te laden. Je klikt de iPad gewoon - door middel van magneten - vast op de WallStation - geen gehannes met aansluitkabels en -poorten - en de iPad zit vast en kan meteen beginnen opladen. Ook Vogel├Ľs biedt met de bekende WallMount - een onderdeel van het uitgebreide Mount & Cover System - een aantrekkelijke montage oplossing voor de iPad.


De toekomst?
Het is wel zeker dat het iOS-platform niet direct zal verdwijnen, integendeel. Wel begint de concurrentie - we denken dan vooral aan Android - stilaan wat sterker te worden. Dat kan dus nog het nodige vuurwerk opleveren. Typerend voor Apple is de gesloten bedrijfscultuur. Daardoor is het nagenoeg onmogelijk om zinvolle uitspraken te doen over de komende innovaties van het merk. Inmiddels is de nieuwe iPad geÔÇóntroduceerd. Deze is voorzien van een nieuwe A5x-chip met quad-core grafische processor├Ő en een retina display. Daarnaast zijn er sinds het verschijnen van de biografie van Steve Jobs sterke aanwijzingen dat Apple met een tv op de markt zou komen. Die zou uitgerust zijn met een revolutionair bedieningssysteem dat mogelijk gedeeltelijk gebaseerd is op de virtuele assistent Siri, die vandaag al in de iPhone 4S aanwezig is.


EDITORS' CHOICE