HI-VISIT010HiFi

Romantiek

In mei opende 010 HiFi - een naam bedacht door Design for Selling - na een grondige renovatie de deuren. “Dat was écht nodig”, vertelt Goos, terwijl hij ons voorgaat door de modern ingerichte winkel. “We hebben er in onze optiek een frisse winkel van gemaakt, met een aantal goede merken en leuke spullen. Ik kon trouwens wel merken dat ik er zeven jaar uitgeweest ben. De markt is veranderd, ik merk vooral dat de producten anders zijn. En dan vooral de bronproducten, het gaat bijna allemaal via streaming.” Tegen het eind van ons bezoek komt Marko Kloosterman van AND Benelux dan ook langs om Goos en Eric een uitgebreide demonstratie van Bluesound te geven.

Waar 010 HiFi beschikt over een flink vloeroppervlak, vinden we ondergronds nog minstens evenveel ruimte. Die voormalige werkplaats van Dick Bakker dient nu vooral als magazijn. We zien dozen van bekende merken als Bowers & Wilkins, Monitor Audio, NAD, Marantz en DALI, maar bijvoorbeeld ook producten van Audio Physic, Primare en Paradigm staan opgesteld in de winkel. “De basis voor goed geluid blijven toch speakers met een goede versterker. Dat zal ook altijd zo blijven”, zegt Goos.“ Met ons assortiment richten wij ons vooral op het middensegment, met uitschieters naar boven. Door de vele en goede contacten die we hebben, kunnen we ook merken leveren die niet standaard aanwezig zijn.”

Dan wijst Goos ons op het logo van de nieuwe zaak. Voor de leek lijkt het gewoon blauw met oranje, maar het blijkt toch iets genuanceerder te liggen. “Porsche Gulf Blue en Porsche Gulf Orange, mijn favoriete kleuren”, zegt hij trots. “Ik ben autosportliefhebber, vooral klassieke sport auto’s, en dit zijn kleuren die vroeger vaak in de racerij werden gebruikt. Vooral door Porsche, maar bijvoorbeeld ook in de Ford GT klasse.” 

Wat verder opvalt is dat veel apparatuur mooi uitgestald staat. “Het is eigenlijk geen doen om alles aangesloten te hebben, uiteindelijk wil je het toch rustig kunnen beluisteren”, zegt Eric. “Wanneer mensen willen luisteren pakken we de apparatuur op en brengen het naar de luisterruimte en sluiten het even aan. Je kunt daarvoor altijd binnen komen lopen, je hoeft niet per se een afspraak te maken.”

Niet alleen het logo geeft kleur aan de winkel tussen de toch veelal zwarte en zilverkleurige audioapparatuur, ook het meubilair is kleurrijk. “Van Wassink tuinmeubelen uit Apeldoorn, een goede relatie van me die echt de mooiste tuinmeubelen verkoopt”, verklapt Goos. “Die stoel waar jij nu in zit is bijvoorbeeld gemaakt door de Nederlandse ontwerpers Max en Luuk. Daarnaast hebben we meubilair van het Italiaanse Driade staan, maar ook heerlijke stoelen van het Nederlandse merk Lonc. En, uh… je kunt het ook gewoon hier kopen… Het moet er gewoon kleurrijk en gezellig uitzien. Of zoals Eric altijd zegt: je moet hebberig worden wanneer je een winkel binnenloopt, haha.”

Apetrots zijn Goos en Eric in ieder geval op het uiteindelijke resultaat. “We gaan misschien wat tegen de stroming in, want beginnen een winkel in de tijd dat anderen hem juist sluiten. Al is het natuurlijk niet zo dat we het wiel opnieuw hebben uitgevonden”, zegt Eric. “We gaan ook zeker niet pretenderen dat we nóg meer service verlenen dan andere speciaalzaken”, vult Goos aan. “Maar mocht iemand niet tevreden zijn over de apparatuur en deze terugbrengen, zullen we zeker niet moeilijk doen.” De klant moet gewoon blij worden van zijn geluid thuis. Klaar!

Dat laatste blijkt in het gesprek met Goos en Eric een terugkerende uitspraak. “Wanneer ze het een paar dagen op proef thuis willen hebben? Ook prima”, zegt Goos. “Het maakt me niks uit of het nou hier staat, of bij iemand thuis. Liever bij iemand thuis. Mensen moeten boven alles een goed gevoel krijgen. Natuurlijk moet de pijp ook roken, maar ik begin weer helemaal zoals ik twintig jaar geleden ook begon. De romantiek is terug.”


EDITORS' CHOICE