ARTIKEL

Record Store Day Nederland: what’s up?

Dieter van den Bergh | 15 april 2011

Is Record Store Day belangrijk voor De Waterput?
“Zeker. De platenzaak krijgt veel positieve aandacht en we hebben op de dag zelf een steeds grotere aanloop. We hebben dit jaar drie live-acts, ik ben nog bezig met een vierde. We gaan ook een uur eerder open omdat er veel animo is voor de vele speciale releases van bijvoorbeeld R.E.M, Queen, Rolling Stones, AC/DC en Bruce Springsteen die alleen op deze dag in limited edition te verkrijgen zijn. Ja, het kan nog, een rij voor de deur van de platenzaak, al is het dan misschien alleen op Record Store Day.”

De Waterput, Bosstraat 36, Bergen op Zoom. www.waterput.nl

Record Store Day in de Waterput
Op Record Store Day zaterdag 16 april presenteert De Waterput verschillende gratis instore-optredens: om 11u speelt The Kik, een nieuwe sixties-sensatie op Excelsior Records, met leden van The Madd, om 12u de Belgische postrockband Amatorski en om 14u Tangerine. Bovendien krijg je bij elke aankoop een linnen tas met RSD-logo en diverse goodies.

Record Store Day Nederland: what’s up? 10cc & much more
Record Store Day wordt in de meeste onafhankelijke Nederlandse platenzaken, zoals Plato en Velvet, opgeluisterd met activiteiten. Er zijn vele speciale releases - klik hier voor de volledige lijst - en er zijn veel optredens. Een greep uit de tientallen optredens: Bij Velvet in Leiden treedt de legendarische band 10cc (!) op, Selah Sue speelt bij Plato in Utrecht, Velvet in Delft, Sounds in Tilburg en Fame in Amsterdam. De Staat speelt bij Kroese in Arnhem, Sticks & The Fakkeltijdgroep bij Plato in Zwolle, Dazzled Kid bij Velvet in Amersfoort, Fame in Amsterdam en Velvet in Leiden, Iain Matthews bij Sounds in Venlo, ’t Oor in Almere en Fame in Amsterdam, Joris Linssen & Carmaba bij Velvet in Ede en Velvet in Amersfoort, Nico Dijkshoorn bij Plato in Leiden, Go Back To The Zoo bij Kroese in Arnhem en Velvet in Delft en Dolf Jansen verkoopt platen bij ’t Oor In Hilversum. Voor een overzicht van alle Nederlandse activiteiten op Record Store Day zie hier. Voor alle activiteiten in België klik hier.
 


EDITORS' CHOICE