ARTIKEL

Marantz

Eric de Boer | 01 september 2010 | Fotografie Eric de Boer

Marantz heeft dit jaar maar liefst zeventien nieuwe of vernieuwde producten te bieden. De informatiebijeenkomst begon met de al ruim dertig jaar voor het merk werkende Ken Ishiwata, die op zijn eigen bevlogen wijze vertelde dat Marantz steeds mee is gegaan met en zelfs toonaangevend is geweest op het gebied van innovaties in de afgelopen drie decennia. Maar wel steeds met hetzelfde doel voor ogen, het laten horen van de muziek, ongeacht het medium dat werd of wordt afgespeeld. “Because Music Matters!”, aldus Ishiwata.


NA7004 Netwerkspeler

Marantz zet dit jaar voor het eerst in op streaming audio met hun netwerkspeler NA7004. Deze tevens als losse dac inzetbare streamer kan audiosignalen vanaf een externe harde schijf, netwerk of zelfs direct vanaf een (Windows) pc weergeven. De ondersteunde audiosignalen zijn FLAC, MP3, WMA, WAV en AAC. De opbouw van de streamer is discreet, er is gebruik gemaakt van de 192kHz/24-bit ondersteunende CS4398 dac en Marantz’ eigen HDAM-SA2 techniek. En de speler kan ook als (DAB)tuner fungeren. Verder is de DLNA1.5 gecertificeerde NA7004 (die binnenkort door Hifi.nl wordt getest) iPod- usb- en optioneel zelfs Bluetooth-compatibel.


KI Pearl Lite

We hebben er al meteen over bericht, maar Ken Ishiwatas grootste nieuwtje waren natuurlijk de KI Pearl Lite sacd-speler en versterker. Ken gaf aan dat de reden om twee versimpelde versies van de in ons land erg goed lopende KI Pearl producten te ontwikkelen puur de prijsstelling van de eerste versie is geweest. De uitdaging, zo luidde het verhaal, was dus om dezelfde karakteristieke KI Pearl eigenschappen als plaatsing en controle te verkrijgen voor minder geld, waardoor de jubileumcomponenten voor een veel groter publiek bereikbaar zouden worden.


KI Pearl Lite

De luisterindruk heeft u al kunnen lezen op deze site, de specificaties van de twee vriendelijk geprijsde apparaten zijn als volgt. De PM-KI Pearl Lite versterker kent eenzelfde opbouw als zijn grotere broer, maar is eenvoudiger qua opbouw en afwerking. Met 70 Watt bij 8 Ohm is de Lite versie iets minder krachtig, toch zou de versterker nog steeds in staat zijn om flinke luidsprekers aan te kunnen sturen. Een MM-phonopre is ingebouwd, en terug van (lang) weggeweest is de toonregeling voor niet alleen het laag en hoog, maar ook het middengebied. Volgens Ken zijn hiermee de luisteraars naar MP3-muziek vooral gebaat.


KI Pearl Lite

De SA-KI Pearl Lite sacd-speler is natuurlijk ook opgebouwd met de uit de Premium-serie afkomstige grotere broer in gedachten. Met ondersteuning voor cd en sacd maar ook MP3- en WMA-bestanden worden de meeste schijfafspelende digitaalliefhebbers op een kwalitatief hoogwaardige maar prijsbewustere manier op hun wenken bediend. De speler is ook als dac inzetbaar door een tweetal digitale ingangen toe te voegen. Helemaal innovatief is de usb-b aansluiting aan de achterzijde, waardoor een computer de speler als externe geluidskaart zal herkennen en zo de speler als streamer kan worden ingezet, zij het niet zo uitgebreid als de NA7004. Binnenkort zullen deze twee apparaten ook uitgebreid worden getest op Hifi.nl.


EDITORS' CHOICE