ARTIKEL

Meer voordelen dan alleen lage prijzen

Max Delissen | 10 juni 2010

(advertorial)

Remco legt uit: “We kopen onze schermen in China, daar doen we niet geheimzinnig over. En daarbij gaat het om grote aantallen. We kopen bij verschillende producenten, die allemaal hun specialisatie hebben. Ieder scherm wordt voor het de fabriek verlaat streng gecontroleerd. Op de lange termijn blijkt ons uitvalpercentage even laag of zelfs lager te zijn dan bij andere merken. Een andere reden waarom onze schermen zo gunstig geprijsd zijn is onze eigen distributie. Een aparte distributeur wil natuurlijk ook zijn marge pakken, en die stap slaan we dus over. Vanwege de grote maat van de schermen is verzenden met de bekende transporteurs bovendien duur. Door dat zelf te doen besparen we flink en kunnen we de prijs laag houden.”

“Dat levert trouwens ook korte levertijden op,” vervolgt hij, “maar we hebben nog meer gunstige voorwaarden voor de dealers. Ze hoeven bijvoorbeeld geen ijzeren voorraad aan te houden, en we bedingen geen jaarlijkse target. Dat soort transparante en eerlijke handel levert veel tevreden klanten op.”Van elk van de ruim 60 leverbare modellen zijn meerdere standaardmaten ruim op voorraad in het eigen distributiecentrum in Lelystad, zodat bestellingen snel geleverd kunnen worden. Als extra service aan zowel de dealer als de klant biedt Reco Screens zelfs de mogelijkheid van `dropshipment` aan. Hierbij worden bestellingen rechtstreeks aan de eindgebruiker geleverd. Reco Screens neemt onder vermelding van de bedrijfsnaam van de verkoper contact op met de klant, waarna de levering meestal binnen 1 of 2 werkdagen gerealiseerd kan worden.

De dealer hoeft dus geen dure en veel magazijnruimte kostende voorraad aan te houden, en de koper heeft zijn scherm buitengewoon snel in huis. Sinds kort wordt trouwens ook gekeken naar dealers met een fysieke winkel om de keuzemogelijkheid van de consument nog groter te maken. Niet iedereen heeft de gelegenheid om de showroom van Reco Screens in Alkmaar te bezoeken.

In die showroom krijg je trouwens wel een goed beeld van de vele mogelijkheden die Reco Screens biedt. Elektrische (span)schermen, schermen op statief, schermen voor mobiel gebruik die snel op te stellen en af te breken zijn, alle soorten zijn vertegenwoordigd. En naast de standaardmaten ook nog eens zeer flexibel op maat te maken. Dat geldt ook voor de projectiefolie die op glas of plexiglas kan worden aangebracht. Tot op de millimeter nauwkeurig op maat te maken, zelfs in aparte vormen. Voor wie echt groot wil projecteren is er altijd nog de mogelijkheid om projectieverf te gebruiken, waarmee met de kwast een reflecterend kader op elke vlakke muur geschilderd kan worden.De consumentenmarkt voor projectieschermen heeft nog voldoende mogelijkheden om door te groeien. Wie aan de slag wil met een high-end projector van duizenden euro`s zal misschien geneigd zijn om ook naar een high-end scherm te kijken. En daar is niets mis mee, maar voor de enorme middengroep van potentiële en nieuwe gebruikers zouden de schermen van Reco wel eens een zeer gunstige instap in de wereld van het echt grote kijkgenot kunnen betekenen.


EDITORS' CHOICE